Boş uçak piyangosu

Yılbaşı için turist getiren uçaklar boş dönmemek adına fiyat kırdı. 457 eurodan başlayan İspanya ve 339 euroluk İtalya turları şimdiden doldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2011 Güncelleme 16 Aralık 2011, 02:12
Boş uçak piyangosu

İÇİNDEKİLER

Yeni yıla evde girmek istemeyenler için turizm şirketleri birbirleriyle yarışırken, bir avantaj da Türkiye'yi tercih eden ülkelerden geldi. Türkiye'de yılbaşı turu yapmak isteyen ülkelerin havayolu şirketleri boş dönmemek adına fiyatlarını düşürdü. Bu havayolu firmaları ile anlaşan turizm acenteleri yeni yıl için avantajlı fiyatlar sunmaya başladı. Jolly Tur yurt dışı operasyonlar yetkilisi Tolga Tekin, İtalya'dan gelen bir uçak firmasının boş dönmemek adına kendilerine avantajlı fiyat verdiğini ve bu indirimi Türk turistler için fırsata çevirdiklerini ifade etti.

İTALYA 399 EURO
7 günlük klasik İtalya tatilinin fiyatının 399 euro olduğunu söyleyen Tekin, "30 Aralık'ta yola çıkılacak bu tur normal şartlarda çok daha yüksek bir fiyatta satışa sunulurdu" dedi. Tekin, İtalya'nın dışında İspanya için de böyle bir fırsat olduğunu söyledi. VIP Turizm Koordinatörü Altuğ Uğurola ve İç Turlar Direktörü Yasir Karaçor ise şu bilgiyi verdi: "Barcelona'ya normalde bilet 500 euro civarında. Buna karşılık bizim uçak, merkezi otel, rehberlik ve 3 gece 4 günlük şehir turlarını içeren paket fiyatımız 457 eurodan başlıyor." Firmalardan bu biletleri alarak ucuz tur olarak tüketicinin hizmetine sunduklarını anlatan Uğurola, "Yılbaşı turlarında vakit azalıyor; bu fırsat her zaman gelmez. Konsolosluklar ayın 25'i itibarı ile tatile giriyor. Vize alacakların acele etmesi lazım" dedi.

YURT DIŞI FİYATLARI DAHA UCUZ
Yılbaşı turlarının yurt içi paketlerden daha ucuz olduğunu söyleyen Pronto Tur yetkilisi Sarp Özkar, "Türkiye'deki oteller sanatçı getiriyor ve bu nedenle fiyatları yükseliyor. Yurt içinde 2 gece tek kişi 2 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarken, yurt dışı turlarında daha uzun tatiller bin TL'ye satılıyor" dedi. Setur yurt dışı turlar yetkilisi Melis Özgör Çaldağ, sanatçılı Kıbrıs otellerine büyük rağbet olduğunu kaydetti.