Galatasaray'dan yılın transferi! Victor Osimhen gölgede kalacak

Trendyol Süper Lig'de hedefini üst üste 4. şampiyonluk olarak belirleyen Galatasaray'da transfer çalışmaları başladı. Sarı kırmızılı ekip, Victor Osimhen'in takımda kalıp kalmama durumuna göre çok önemli isimlerle görüşmelerine devam ediyor. Ancak listede öyle bir isim var ki Nijeryalı yıldız dahi gölgede kalabilir. İşte detaylar...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Galatasaray'dan yılın transferi! Victor Osimhen gölgede kalacak

Galatasaray, yeni sezonun transfer operasyonunu dört koldan sürdürüyor. Yönetim, teknik ekip ve menajer George Gardi'nin gerçekleştirdiği görüşmelerle birlikte imzaların atılacağı anlar taraftarlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

OKAN BURUK'A ZAM

Galatasaray üst üste 3. kez şampiyonluğa ulaşırken, 5. yıldızı ezeli rakiplerinden önce takmayı başardı. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Cimbom, 2024-2025 sezonunu çifte kupayla kapatarak unutulmaz bir dönemi daha geride bırakmış oldu.

Son üç sezonda Galatasaray'ın başında kırılmadık rekor bırakmayan Okan Buruk, dün bir kez daha kutladıkları şampiyonluk sonrası takımıyla gurur duyduğunu belirterek, artık hedeflerinin Avrupa'da başarı olduğunu söyledi.

Direkt katılacakları Şampiyonlar Ligi'nde kendilerini kanıtlamak istediklerini belirten Buruk, "Taraftarımızı mutlu edecek bir sezon geçireceğiz. Tüm camia yeni hedeflere kenetlenirken bir kez daha ben ve oyuncularım bu armanın başarısı için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Galatasaray yönetimi, kulübün tarihene geçen Okan Buruk için flaş bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Sezon başında 2 yıllık kontrat imzalayan başarılı çalıştırıcının ücreti yüzde 200 artırılarak 110 milyon 250 bin TL'ye çıkarılmıştı 2025-2026 sezonu için ise bu rakamın gözden geçirileceği belirtilmişti.

Sabah'ın haberine göre yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde sahneye çıkacak olan şampiyon hocanın ücretinin revize edilerek 4 milyon Euro'ya (178 milyon TL) yükseltileceği öğrenildi. 2022-2023 sezonu öncesi takımın başına geçen Buruk, 3 sezonda toplam 5 kez şampiyonluk yaşadı.

51 yaşındaki teknik adam, sarı-kırmızılıların başında 150 maça çıktı ve maç başına 2.35 puan ortalamasını yakaladı. Deneyimli teknik adam söz konusu maçlarda 110 galibiyet ve 22 beraberlik alırken, 18 kez de kaybetti.

ÖNCELİK İÇ TRANSFER

Teknik direktör Okan Buruk'un talebi doğrultusunda öncelik takımda kalacak veya gidecek isimlere verilecek. Kafa olarak kendini rahatlatmak isteyen Cimbom, ardından bombaları patlatmayı hedefliyor.

SANCHEZ'E YENİ SÖZLEŞME

Şampiyonluğun ardından Kolombiyalı stoperle sözleşme görüşmeleri başladı. Haziran 2027'de sözleşmesi sona erecek başarılı futbolcunun maaşının iyileştirileceği vurgulandı. 28 yaşındaki futbolcunun ailesi de İstanbul'da çok mutlu. Davinson Sanchez bu sezon 44 resmi maça çıkarken 5 gol attı.

YUSUF DEMİR GÖNDERİLECEK

Bu sezon da istenen verimi sağlama konusunda problemler yaşayan Yusuf Demir, takımdan ayrılacak. Genç futbolcunun talipleri olması halinde gereken kolaylık sağlanacak.

İlk hedef ise kiralamak.

FRANKOWSKI DE AYRILIYOR

Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Frankowski de Lens'e geri dönecek. Polonyalı futbolcu, şampiyonluk sonrasında neden az oynadığını açıkladı.

Yıldız oyuncu şunları söyledi; "Buraya gelmeden hocayla konuştuğumuzda 3-5-2 oynayacağımızı söylemişti bana. Bu şekilde başladık. Ama istediğimiz gibi gitmedi bazı sonuçlar ve sistemi değiştirmek zorunda kaldık.

Değiştirdiğimizde de kazanmaya başladık ve böyle devam etti. Sonuçta takım için iyi olan önemli burada. Ben de her zaman bana görev verildiğinde en iyisini yapabilmek için çalışıyorum. Adaptasyon sürecim devam ediyor.

Szymanski ile en son mart ayında görüştüm. Ara ara mesajlaşıyoruz. İlk geldiğimde Fenerbahçe ile evimizde berabere kaldık. Ama daha sonra onların evinde galip geldik. Türkiye'de bu derbinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Tecrübeli bir oyuncu olmama rağmen gerçekten çok farklı bir atmosfer olduğunu gördüm. Çok farklı bir yarış var ortada.

JELERT BEKLENİYOR

Sezon başında Kopenhag'dan alınan Elias Jelert de ayrılacak isimlerden biri olarak göze çarpıyor. Danimarkalı sağ bek için talipleri bekleniyor. Eğer tatmin edici bir öneri olursa öncelik kiralamak. Ancak bonservisli satışa da sıcak bakılıyor.

CUESTA KARARI VERİLECEK

Genk'ten 8 milyon euro ücretle takıma dahil edilen Carlos Cuesta'nın durumu da Galatasaray'ın gelecek sezon planlamasında büyük rol oynayacak. Bu mevkiye marka bir oyuncu almak isteyen yönetim, Kolombiyalı stoperi elden çıkarabilir.

OSIMHEN SAVAŞI

Galatasaray'ın sezonun en dikkat çeken transferlerinden biri olan Victor Osimhen için kritik gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Nijeryalı golcüyü takımda tutmak için tüm şartları zorlarken, oyuncunun son kararını 1 hafta içinde vereceği öğrenildi.

Sezon başında Napoli'den kiralanan ve kısa sürede attığı gollerle taraftarların sevgilisi haline gelen Osimhen, özellikle Suudi Arabistan kulüplerinin yoğun ilgisiyle karşı karşıya.

SUUDİLER DEVREDE

Suudi Arabistan'ın güçlü kulüpleri NEOM ve Al Hilal'in, yıldız golcüyü transfer etmek için devreye girdiği öğrenildi. Ancak Galatasaray Yönetimi, 25 yaşındaki yıldızı elde tutmak adına büyük bir çaba içinde.

Osimhen'in, sezonun son haftasında oynanan Başakşehir maçı öncesinde Galatasaray yönetimiyle bir görüşme yaptığı ve "Transferim ile ilgili son kararımı 1 hafta içinde vereceğim. Benim için çok zor bir karar olacak. Galatasaray benim evim gibi oldu." dediği öğrenildi.

SUUDİLER DEVREDE

Suudi Arabistan'ın güçlü kulüpleri NEOM ve Al Hilal'in, yıldız golcüyü transfer etmek için devreye girdiği öğrenildi. Ancak Galatasaray Yönetimi, 25 yaşındaki yıldızı elde tutmak adına büyük bir çaba içinde.

Osimhen'in, sezonun son haftasında oynanan Başakşehir maçı öncesinde Galatasaray yönetimiyle bir görüşme yaptığı ve "Transferim ile ilgili son kararımı 1 hafta içinde vereceğim. Benim için çok zor bir karar olacak. Galatasaray benim evim gibi oldu." dediği öğrenildi.

NAPOLI 75 MİLYON EURO İSTİYOR

Bonservisi Napoli'de bulunan Osimhen için İtalyan kulübünün 75 milyon Euro talep ettiği belirtiliyor. Galatasaray ise yıldız futbolcuya yıllık 16 milyon Euro teklif ederek onu takımda tutmak için ciddi bir ekonomik fedakarlık yapmaya hazır.

Gelecek günlerde Osimhen'in vereceği karar, hem Galatasaray'ın transfer politikasını hem de Avrupa ve Orta Doğu'daki transfer dengesini etkileyecek gibi görünüyor.

OSIMHEN OLMAZSA LEWANDOWSKI

Sezonu Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarıyla tamamlayarak 5. yıldızı takan Galatasaray, yaz transfer dönemine damga vuracak bir hamle için kolları sıvadı. Fotomaç'ın haberine göre sarı kırmızılı yönetim, Victor Osimhen'i takımda tutmak için çalışmalarını sürdürürken, B planı olarak dünya futbolunun en önemli golcülerinden biri olan Robert Lewandowski için devreye girdi.

Barcelona formasıyla bu sezon 52 resmi maçta 42 gol atan Lewandowski'nin, ilerleyen yaşı nedeniyle Katalan kulübü tarafından elden çıkarılabileceği iddia ediliyor. 36 yaşındaki Polonyalı yıldızın yüksek performansına rağmen kulübün gelecek planları doğrultusunda yeni bir sayfa açabileceği ifade ediliyor.

NABIZ YOKLANIYOR

Galatasaray cephesi ise bu fırsatı değerlendirmek için girişimlere başladı. Kulübe yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre, sarı-kırmızılı yönetim, Lewandowski'nin menajeriyle ilk teması kurdu ve şartlar konusunda ön bilgi aldı.

FRANKOWSKI'DEN OLUMLU REFERANS

Sarı-kırmızılı takımın Polonyalı oyuncularından Frankowski, Lewandowski transferi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu: "Lewa'ya Galatasaray hakkında çok iyi şeyler anlattım. Taraftarımızın tutkusunu, kulübün büyüklüğünü ve İstanbul'daki hayatı paylaştım. Buraya gelmesini çok isterim."

YİNE ARAPLAR

Lewandowski'nin adı, Suudi Arabistan kulüpleriyle de anılıyor. Arap kulüplerinin yüksek maaş teklifleriyle devreye girdiği ancak Galatasaray'ın sportif proje ve Şampiyonlar Ligi hedefiyle öne çıktığı belirtiliyor.