Beşiktaş, Erzurum deplasmanında galip! (BB Erzurumspor 2-4 Beşiktaş MAÇ SONUCU ÖZET)

Beşiktaş, Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda BB Erzurumspor'u 4-2 mağlup etti. Kara Kartal'da galibiyeti getiren golleri Larin, Oğuzhan, Ghezzal ve Gökhan Töre kaydederken Erzurum'un gollerini Leo ve Emrah kaydetti. Öte yandan siyah beyazlılarda Cenk Tosun sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2021, 18:00 Güncelleme 11 Nisan 2021, 21:18
Beşiktaş, Erzurum deplasmanında galip! BB Erzurumspor 2-4 Beşiktaş MAÇ SONUCU ÖZET

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında lider Beşiktaş, BB Erzurumspor'a konuk oldu. Karşılaşmayı 4-2 kazanan konuk ekip Beşiktaş, en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.



Siyah-beyazlılara deplasmanda galibiyeti getiren golleri 10'da Cyle Larin, 26'da Oğuzhan Özyakup, 66'da Rachid Ghezzal ve oyuna sonradan giren Gökhan Töre kaydetti. BB Erzurumspor'un gollerini ise 16'da Schwechlen ve 39'da Emrah Başsan attı.



Bu sonuçla 70 puana ulaşan Beşiktaş, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7 ve Galatasaray ile 8'e çıkardı.



CENK TOSUN SAKATLANDI
Beşiktaş'ta Cenk Tosun dizinden sakatlık yaşadı ve acı içinde yerde kaldı. Pozisyon sonrası takım arkadaşları ve rakip oyuncular da büyük şok yaşadı. Cenk Tosun, Everton forması giyerken de çapraz bağlarından bir sakatlık yaşamış ve 6 ay sahalardan uzak kalmıştı.

SEZONU KAPATTI
Edinilen ilk bilgiye göre, diz kapağının çıktığı belirlenen Cenk Tosun sezonu kapattı.



MAÇIN ÖZETİ VE TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLK YARIDAN DAKİKALAR
3. dakikada derinlemesine ceza sahasına gönderilen topu alan Cenk Tosun, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Szumski'den seken topu savunma uzaklaştırdı.



10. dakikada siyah-beyazlı ekip öne geçti. Rakip yarı alanda taşıdığı topla içeri sokulan Atiba, ceza sahasına girmeden pasını Larin'e çıkardı. Bu futbolcunun ayak içiyle plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

16. dakikada ev sahibi ekip eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Emrah Başsan'ın kullandığı köşe atışında ön direğe hareketlenen Leo Schwechlen, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1.

18. dakikada Emrah Başsan'ın sol kanattan içeri gönderdiği topa El Kabir dokundu ancak kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.



26. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal ile duvar pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup'un yerden sert vuruşunda, kaleci Szumski'nin müdahalesi yetersiz kaldı ve top filelerle buluştu: 1-2.

40. dakikada ev sahibi ekip tekrar beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza sahasına gönderdiği topu savunma uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası dışında topla buluşan Emrah Başsan'ın sert vuruşunda, kaleci Ersin kucağına gelen topu sektirdi ve top ağlara gitti: 2-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.



İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

53. dakikada Boumal'ın kafayla savunma arkasına gönderdiği yüksek topta çaprazdan sert vuran Aatif, meşin yuvarlağı yandan dışarı gönderdi.

55. dakikada Omolo'nun gönderdiği derin pasta topla buluşan Ricardo Gomes ceza sahasına girip yerden sert vurdu ancak kaleci Ersin yatarak topu kontrol etti.

63. dakikada Da Costa'nın uzun pasında ceza sahasına giren Emrah Başsan, rakibinden sıyrılıp vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı.



66. dakikada Cenk'in pasında sağ kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal ceza sahası önüne gelip iki rakibinden sıyrıldı ve uzaktan çok sert vurarak Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi. 2-3

67. dakikada Beşiktaş hızlı çıktı. Orta sahadan atılan topta savunmanın arkasına sarkan Larin, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak kaleci Szumski gole izin vermedi.

69. dakikada Emrah Başsan'ın kullandığı kornerde Cenk Ahmet kafayla kale sahasına gönderdi. Seken topu Omolo kafayla kaleye gönderdi ancak Rosier meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.



72. dakikada Da Costa'nın defanstan gönderdiği uzun topta savunmanın arkasına sarkan Ricardo Gomes çaprazdan sert vurdu ancak top yandan auta gitti.

86. dakikada Necip'in uzun pasında sol kanatta topla buluşan N'Koudou, Gökhan Töre'ye pasını aktardı. Ceza sahası içine girip iki rakibinden sıyrılan Gökhan, çaprazdan yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi. 2-4

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN