Gözümü kan bürüdü

Anthony Joshua’nın yumruğuyla yere serilen Wladimir Klitschko nakavt anını şöyle özetledi: Kan gözümün içine aktı. Adeta kör oldum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2017 Güncelleme 02 Mayıs 2017, 00:32
Gözümü kan bürüdü

İÇİNDEKİLER

Tarihi boks maçında Anthony Joshua, Wladimir Klitschko'yu 11. rauntta nakavtla yenerek IBF ve WBA kemerlerinin sahibi oldu. 27 yaşındaki Anthony Joshua, 19. maçını da nakavtla kazanırken, Klitschko üst üste 2. kez yenildi. 2 sporcu da 15'er milyon dolar kazandı. Nefes kesen karşılaşmanın yankıları dinmedi. Eski şampiyon 41 yaşındaki Wladimir Klitschko, Anthony Joshua karşısına kemerlerini geri almak için geçen gece Londra'da ringe çıkarken, 6. rauntta rakibini nakavt etmeye çok yaklaştıysa da başaramadı ve karşılaşmayı 11. rauntta nakavtla kaybetti.

KALKAMAZ ZANNETTİM...
Joshua'yı 6. rauntta çok iyi bir sağ direkle yıkan Klitschko, akabinde rakibinin güçlükle ayağa kalkması ve toparlanamaması üzerine birçok izleyici karşılaşmanın Wladimir Klitschko lehine nakavtla bitebileceğini düşündü. Klitschko "Joshua'nın o an ayağa kalkabileceğini düşünmedim ama başardı. Buna saygı duymak lazım. Ben o andan itibaren Joshua'nın enerjisinin tamamen bittiğini düşündüm ama o ilerleyen rauntlarda toparlanmayı başardı. Benim gecem olacağını düşünmüştüm ve bu yüzden acele etmedim" şeklinde konuştu. Nakavt anına da değinen Klitschko "Kan gözümün içine doğru akmaya başlamıştı, o kadar kalın bir şerit halinde akıyordu ki artık hiç bir şey görememeye başlamıştım" ifadelerini kullandı.

VURDU AMA YIKAMADI
Wladimir Klitschko'nun sol kaşı da açılmasına karşın Ukraynalı boksör, kısa sürede kendine geldi ve üst üste vuruşlarla rakibini neredeyse nakavt edecek hale getirdi. 6. rauntta Klitschko'nun sağ direk vuruşuyla Joshua kendini bir anda yerde buldu. Hakem bu kez Joshua'ya saydı. Bir süre sendeleyen Joshua, buna karşın molaya kadar ayakta kaldı.