Ver parayı al kupayı

Balıkesirspor’un Hollandalı futbolcusu Zeefuik, ülkesine gitmek için istediği izni ve parayı alamadı. ‘Kupaları götürürüm’ dedi. Herkes şaka sandı ama müzeden 2 kupa yok olunca gerçek anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2016 Güncelleme 18 Aralık 2016, 00:00
Ver parayı al kupayı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu 1'inci Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da Hollandalı futbolcu Genero Zeefuik bilmecesi yaşandı. Yönetimden parasını alamayan Hollandalı golcü kulübün müzesinden 2 kupaya çaldı. İddialara göre Hollanda'da çoçuğu hastalanan Zeefuik tedavi için yöneticilerden izin ve para istedi. Ancak olumsuz cevap alınca müzedeki 2 kupayı evine götürdü. Kupaların fotoğrafını idarecilere gönderip, "Ya paramı verin ya da kupaları götürürüm" dedi. Balıkesirsporlular'ın şikayeti üzerine Zeefuik'in gözaltına alındığı ve 2 gün karakolda tutulduğu öne sürüldü. Daha sonra takım arkadaşlarının para topladığı ve Hollandalı oyuncunun ülkesine gideceği belirtildi.

YARDIM TOPLADILAR
Bir başka iddiaya göre Zeefuik'in menajeri kulüp yönetimine, "Paramızı alamazsak kupaları alamazsınız" şeklinde ifadeler kullandı. Başkan Feyyaz Çiftçi ile menajer sert şekilde tartıştı. Bu iddiaları yalanlayan, kupaların müzede durduğunu söyleyen Feyyaz Çiftçi şöyle konuştu: "Olay bir espriden kaynaklanmış olabilir. Futbolcular kulüpte alacakları ile ilgili oturup, konuşurken, Zeefuik, 'Kupaları götüreceğim' gibi bir espri yapmış. Çocuklar şakalaşıp, dalga geçmiş. Kimsenin kupaları götürdüğü de yok. Ama bir espri böylesine asılsız bir habere dönüşmüş olabilir. Karakola da kulüple ilgili değil, kendi özel sorunu için gitmiştir."

KARAKOLA GİTTİ
Hollandalı futbolcu Genero Zeefuik'in yılda 300 bin euro aldığını söyleyen Balıkesirspor Başkanı Feyyaz Çiftçi, "Aylık maaşı ise 20 bin euro. Yani istediğinde ülkesine gidecek parası var" dedi. Kulübün maddi zorluklar içinde olduğunu inkar etmeyen Çiftçi, "Ama bu tip durumlarda futbolcularımızı zor durumda bırakmayız" şeklinde konuştu. Başkan Çiftçi Zeefuik'in karakola gittiğini, ancak özel bir sorunu olduğunu ifade etti.