Cimbom Garcia için kapışıyor

G.Saray'ın takımın başına getirmeyi planladığı Rudi Garcia'ya Marsilya ile Lyon da talip oldu. Garcia'nın Fransa dışında takım çalıştırmak istemesi Cimbom'u avantajlı yapıyor. Garcia'nın en büyük özelliği ise takımda futbolcuları parlatıp satılmasını sağlamak. Fransız hoca, 60 oyuncusunu sattırıp çalıştığı kulüplere tam 374.5 milyon Euro kazandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2016 Güncelleme 27 Mart 2016, 01:50
Cimbom Garcia için kapışıyor

İÇİNDEKİLER

2016-2017 sezonunda takımın başına yabancı bir teknik direktör getirmeye hazırlanan Galatasaray, Roma'nın eski hocası Rudi Garcia için girişimlerini sürdürüyor. Sarı-Kırmızılı ekip, 52 yaşındaki teknik adamı ikna etmeye çalışırken 2 zorlu ekiple karşı karşıya kaldı. ransa basınında yer alan haberlere göre, sarı kırmızılı takımın Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya ve Lyon ile Fransız teknik direktöre imza attırma konusunda kıyasıya bir yarış içine girdi. Roma ile yollarını ayırmasının ardından birçok kulübün teknik direktör adaylarından biri olan Garcia ile en ciddi ilgilenen kulüpler ise Marsilya, Galatasaray ve Lyon. Fransız foot-7 sitesinde yer alan habere göre ise Marsilya'nın Rudi Garcia savaşında Lyon'u mağlup etmesi halinde Galatasaray'ı geçmesine zor gözüyle bakılıyor.

KULÜPLERE 374.5 MİLYON EURO KAZANDIRDI
G.Saray'da Garcia görüşmelerini Genel Sekreter Fatih İşbecer yürütüyor. Çalıştırdığı takımlara oyuncu satarak en fazla para kazandıran hocala- rın başında gelen 52 yaşındaki Fransız teknik adam, 60 oyuncusunun satılmasına izin verdi ve bu süreçte takımlar 374.5 milyon euro gibi inanılmaz bir rakama ulaştı. İşbecer, Garcia için yönetim kurulunu ikna etmek için bu verileri de masaya koydu. Garcia aynı zamanda Lille'i 2010'da şampiyon yapıp Fransa Kupası'nı kazandı.

RUDİ GARCİA KİMDİR?
YAŞI: 52
ÜLKESİ: FRANSA
2010'da en iyi teknik direktör
ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR St. Etienne, Dijon, Le Mans, Lille (Fransa), Roma (İtalya)

Lille'de 2010'da lig şampiyonluğu yaşayan Garcia, son olarak İtalya Serie A'da Roma'yı çalıştırdı.

2008 yılında Lille'in başına geçen ve ilk sezonunu 5. bitiren Garcia, üçüncü sezonunda ise Lille'i şampiyon yaptı ve Fransa Kupası'nı kazandırdı. Garcia, Lille takımına ilk kez çifte kupa sevinci yaşattı ve böylece yılın teknik adamı seçildi.