2016'ya Konya damgası

Ligde 3. sırada bulunan Torku Konyaspor, Beşiktaş'ı 2 maçta da yenerek kupada yarı finalist oldu. Yeşil-Beyazlı takım 2016 yılındaki 13 resmi maçın 10'un kazandı ve yenilgi yüzü görmedi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
2016'ya Konya damgası

Perşembe gecesi oynanan maçta Beşiktaş'ı seyircisi önünde 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen ve Fenerbahçe'ye rakip olan Torku Konyaspor'da büyük mutluluk yaşanıyor. Türkiye Kupası'nda 27 yıl sonra yarı finale yükselmenin mutluluğunu yaşayan Yeşil-Beyazlı kulüp 1988/89 sezonunda yarı finale yükselmiş ancak Beşiktaş'a elenmiş. O Beşiktaş finalde de Fenerbahçe'yi 2 maçta yenerk kupanın sahibi olmuştu. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor şimdi yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyerek tarihinde ilk kez finale ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Süper Lig'de çok iyi bir sezon geçiren ve 3. sırada bulunan Yeşil-Beyazlı ekip, istikrarıyla bu başarısının tesadüfi olmadığını da herkese gösterdi.

TORKU KONYASPOR YENİLMEYİ UNUTTU
Torku Konyaspor 2016 yılı içerisinde 13 resmi maça çıktı ve yenilgi yüzü görmedi. Bu 13 maçın 10'unu kazanan Yeşil-Beyazlı ekip 3'ünde berabere kaldı. Bu istatistikle de 2016 yılının açık ara en başarılı takımı oldular. Torku Konyaspor, bu başarılarının yanında 42 bin kişilik Torku Arena Stadı ve taraftarlarıyla da herkesi kıskandırıyor. Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, "Beşiktaş maçında harika bir taraftar kitlesi vardı. 90 dakika boyunca hiç susmadılar. Onların desteğiyle biz bu başarıları yakalıyoruz. Ligde ve kupa yarı finalinde aynı destiği yine bekliyoruz" dedi.