Dev zafere prim

Futbol Federasyonu Euro 2016'ya direkt katılmayı garantileyen futbolculara toplam 10 milyon Tl dağıtacak. Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı "Bu başarı para ile ölçülmez" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 00:00
Dev zafere prim

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımımız'ın aldığı büyük başarıyı ödülsüz bırakmayacak. Ay-Yıldızlı takımı Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne taşıyan teknik dirdektör Fatih Terim'e sözleşmesi gereği 500 bin euro da prim ödenecek. Terim'in bunun dışında Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takım ile alacağı her başarı da ödülsüz bırakılmayacak. Terim çeyrek final, yarı final ve şampiyonluk halinde de ayrı ayrı primlerin sahibi olacak. Fransa'da şampiyon olmamız halinde Fatih Terim 3 milyon euro civarında bir primin sahibi olacak. Milli takıma ilk maçtan bu yana katkıda bulunan tüm oyuncuları Futbol Federasyonu ödüllendirecek. Tüm takıma toplamda 10 milyon TL'lik prim dağıtalacak.

BU BAŞARI PARA İLE ÖLÇÜLMEZ
Milli Takım'ın başarısı ve aldığı prim dün sosyal medyada da en çok konuşalan konular arasında yer aldı. Milli Takım'ın böyle bir başarıyı Türkiye'ye yaşattığı oyuncuların ve Fatih Terim'in hak ettiği primler için "Hepsine helal olsun" yorumları yapıldı. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı Türkiye'ye büyük bir zafer yaşatan teknik heyet vce futbolculara teşekkür etti. Yardımcı, "Bir mucize gerçekleşti gerçekten. Keşke bu zaferi doya doya daha güzel günlerde kutlayabilmiş olsaydık ama bizi gerçekten çok mutlu ettiler. Layık olduğumuz yerlere geldik, çok şükür. Bu nedenle bunun değeri para ile ölçülmez. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize çok teşekkür ediyoruz. Primin lafı bile olmaz. Şimdi Fransa'da göstereceğimiz performansı düşünmeliyiz" dedi.

ESKi iSiMLER DE YARARLANACAK
A Milli Futbol Takımı oyuncularına verilecek primlerin ilk maçlarda oynayıp şimdi oynamayan isimlere de verileceği öğrenildi. Böylece Mustafa Pektemek, Emre Belözoğlu, Tolga Zengin gibi oyuncular da bu primden yararlanacak.