Türkiye'de ırkçılık tutmaz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın geçtiğimiz hafta Florya'da yemekte bir araya geldiği Drogba ve Webo ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Kılıç 2 yıldıza, "Türkiye'de ırkçılık tutmaz" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 01:22
Türkiye’de ırkçılık tutmaz

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın geçtiğimiz hafta Florya'da bulunan Fener Restaurant'ta bir araya geldiği Galatasaraylı Drogba ve Fenerbahçeli Webo ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Burada 2 futbolcuyla yemek yiyen Bakan Kılıç, F.Bahçe-G.Saray maçında bir taraftarın salladığı muzla gündeme gelen ırkçılık konusunu gündeme getirdi. Kılıç, "Bireysel davranışları camiaya maletmenin bir anlamı yok" diye konuştu.

HERKESE ÇOK BÜYÜK BİR DERS VERDİNİZ
Kılıç son maçlarda yaşananların herkesi üzdüğünü ifade ederek, "Kişisel bir hareketi camialara mal etmeden ortaya koyduğunuz sağduyulu yaklaşım nedeniyle büyük bir ders verdiniz. İkinizi de kutluyorum. Şunu bilin ki Türkiye'de ırkçılık tutmaz. Hem inancımız hem de geleneklerimiz buna karşı" dedi.

GENETİĞİMİZDE IRKÇILIK OLAYLARI YOK
Bakan Kılıç, Drogba ve Webo'ya genetiklerinde ırkçılığın bulunmadığını söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bu tarz hareketleri onaylamadığımızı bilmenizi istiyorum. Türk futbolunun geleceği hayli parlak. İkinizin de İstanbul'un olimpiyat adaylığına inandığınızı gördüm Her ikinizi de kutluyorum" dedi.

DERBİ MAÇTA ATILAN MUZ OLAY OLDU
F.Bahçe ile G.Saray arasında geçtiğimiz günlerde oynanan derbi maçta bir taraftarın tribünden muz sallaması olay yaratmıştı. Irkçılık söylemlerinin gündeme gelmesi nedeniyle Bakan Kılıç, Drogba ve Webo ile bir araya gelerek ortamın yumuşamasını sağladı.

KEŞKE DAHA ÖNCE GELSEYDİM
Fenerbahçeli Webo Bakan Suat Kılıç'a Türkiye'de bugüne kadar hiç ayrımcılık yaşamadıklarını söyledi. Webo, Türkiye'ye daha önce gelmediği için üzgün olduğunu ifade ederek, "Biz ırkçılığın ne olduğunu biliyoruz. Ama biz Türkiye'de çok rahatız. Bize gösterilen sevgi ve saygı çok büyük" ifadesini kullandı.

AYRIMCILIK YAŞAMADIK
Drogba Bakan Suat Kılıç'a Türkiye'de çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Muz atıldığında sadece biraz güldüm. Bu olaydan bir hikaye çıkarmaktansa unutmak gerekir. Çünkü Türkiye'de bugüne kadar bir ayrımcılık yaşamadık. Burada hiç ırkçı bir yaklaşımla karşılaşmadım" dedi. Drogba, Kılıç'a ayrıca, "Elçiniz olmaktan mutlu olurum. Londra için kampanyalar yaptık. Sizin için de yaparız" ifadesini kullandı.