Maç değil meydan savaşı

G.Saray-Karşıyaka maçı öncesinde olaylar çıktı. Güvenlik yetersiz kaldı, hakem ve oyuncular soyunma odasına zor kaçtı. Salon boşaltıldıktan sonra 2.5 saat geç başlayan maçı Cimbom 94-73 kazanmayı bildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2013 Güncelleme 31 Mart 2013, 00:48
Maç değil meydan savaşı

İÇİNDEKİLER

Beko Basketbol Ligi'nin 24. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan Galatasaray- Karşıyaka maçının öncesinde büyük olaylar çıktı. Karşılaşma seyirciler salondan çıkarıldıktan sonra, 2 saatlik gecikmenin ardından başladı.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Maçın başlamasına kısa süre kala Galatasaraylı taraftarlar, Karşıyaka aleyhine tezahüratta bulundu.

GALİBİYET REKORU!
Sarı-kırmızılılar, salonun küçük bir bölümünde takımlarını desteklemek üzere yer alan konuk ekip taraftarlarının bulunduğu bölüme saldırdı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz kalması nedeniyle olaylar büyüdü. Özel güvenlik elemanlarının müdahale edemediği olaylar sırasında yaralananların olduğu gözlendi. Çok sayıda Galatasaraylı taraftarın olaya karışması sonrası Karşıyaka taraftarları salondan çıkmak zorunda kaldı. Olaylarda yaralanan her iki takım taraftarlarına salon içinde tedavi uygulandı. Salon tamamen boşaltılınca olaylı maç 2.5 saat sonra başladı. Olaylı maçı G.Saray, 94-73 gibi farklı bir skorla kazanarak galibiyet serisini 11'e çıkardı ve kendi rekorunu kırdı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHELE ETTİ
Salonda yeterli sayıda polis bulunmaması olayların büyümesine neden oldu. Özel güvenlik ise olaylara müdahele etmekte yetersiz kalınca olanlar oldu... Çevik kuvvet salona gelerek olaylara müdahele etti ve tarafları birbirinden ayırdı.

FENER MAÇINA SEYİRCİSİZ

ABDİ İpekçi Spor Salonu'nda çıkan olaylar Galatasaray'ın başını ağrıtacağa benziyor. Haftaya Tofaş deplasmanına gidecek olan Cimbom, 13 Nisan'da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek. Ancak bu olaylardan sonra Galatasaray'a ceza gelmesi bekleniyor.

BU KiNiN KİME KARDEŞiM?
Kavgaya karışan ve hızını alamayan Sarı-Kırmızılı taraftar tekmeyle Karşıyakalı taraftara vurdu. Araya giren kadın özel güvenlik görevlisi de bu taraftara engel olamadı.