Lazio'dan çok daha iyiyiz

Fenerbahçe kulübü başkan vekili Abdullah Kiğılı kuradan çok memnun.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2013 Güncelleme 16 Mart 2013, 03:19
Lazio’dan çok daha iyiyiz

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, Lazio ile eşleşmelerinden sonra FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Kiğılı, küçük bir azınlık taraftar grubuna dikkat çekerek tüm taraftarları uyardı: Kiğılı, Fenerbahçe'nin Lazio'dan daha iyi bir takım olduğunu ama asıl rakiplerin kendilerini sabote etmek isteyen bir kısım taraftar olduğunu söyledi. İşte Kiğılı'nın sözleri:

KİĞILI'DAN SİTEMLİ SÖZLER
"Son iki maçımızı seyircisiz oynadık. Taraftarımız maalesef bu maçları seyremedi. Plzen maçında seyircimiz olsaydı bu maç böyle bitmezdi. Bizim en büyük rakibimiz küçük azınlık bir taraftar grubunun maçlarımızı sabote etmesi. Bu yüzden seyircisiz oynamaya devam ediyoruz. Avrupa Kupaları'nda ciddi bir denetim altındayız. En küçük hadise de istediğimiz kadar şampiyon olalım bu kupaya veda edeceğiz ve bir 1 yıl men cezası geliyor. Bizim rakibimiz bu kalan yedi takım değil. Bizim rakibimiz bu taraftar grubu. Olabilecek bir hadisede bizi çok ağır cezalar bekliyor. Lazio, Fenerbahçe'den üstün bir takım değil. Lazio'dan çok daha iyi durumdayız. İyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Lazio'yu geçip ilk dörde kalmayı ümit ediyorum."

YENİLGİ YÜZÜ GERMEDİLER
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde eşleştiği Lazio, turnuvada disiplinli futboluyla dikkat çekiyor. Play Off turları dâhil oynadıkları 12 maçta yenilgi yüzü görmediler. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Tottenham'ın da bulunduğu J Grubu'nu namağlup olarak tamamlayan Lazio, eleme turlarında önce M.Gladbach'ı 3-3 ve 2-0, ardından Stuttgart'ı 2-0 ve 3- 1'le geçerek çeyrek finale uzandı. 1.9 gol ortalamasına sahip olan Lazio'nun en golcü futbolcusu 8 golle Libor Kozak. Teknik direktörleri de geçen sezon Samsun'u çalıştıran Vilademir Petkovic. 10 maçta Rakip kalelere 114 şut atan ekip, 54 kez kaleyi bulurken, 60'ında isabet sağlayamadı.



DIRK KUYT: LAZIO'YU
GEÇME ŞANSIMIZ VAR
Kura çekimini heyecanlı bir şekilde takip ettiğini söyleyen Dirk Kuyt, "Lazio iyi bir takım. Bir an önce onlarla karşılaşmayı bekliyoruz. Yüzde 100 onları geçme şansımız var" dedi.

WEBO: ŞANSLAR EŞİT
Pierre Webo ise "Şanslar yüzde 50 yüzde 50. Lazio'ya karşı ilk kez mücadele edeceğim" ifadesini kullandı.

KLOSE HALA SAKAT
Sezon başında Lazio 11'inin vazgeçilmezi olan Alman golcü Klose'nin sakatlığı geçmedi. Fener'e de yetişmeyebilir...

CHELSEA-R. KAZAN
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kura çekiminde Fenerbahçe-Lazio eşleşmesi dışında diğer eşleşmeler şöyle oluştu: Chelsea-Rubin Kazan, Tottenham- Basel, Fenerbahçe-Lazio, Benfica- Newcastle United... İlk maçlar 4 Nisan tarihinde rövanşlar ise 11 Nisan tarihinde oynanacak. Yarı final kura çekimi ise 12 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek...