İnanmak başarmanın yarısıdır

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, kupanın en büyük favorilerden Real Madrid ile eşleşti. İlk maç 3 Nisan'da Bernabeu'da oynanacak. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi ise İtalyan ekibi Lazio oldu. Şükrü Saracoğlu'ndaki ilk maç 4 Nisan'da

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2013 Güncelleme 16 Mart 2013, 03:17
İnanmak başarmanın yarısıdır

İÇİNDEKİLER

Tarih yazarak el ele Avrupa'da çeyrek finale yükselen Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yeni rakipleri belli oldu... Türkiye'nin nefesini tutup izlediği İsviçre'nin Nyon şehrindeki kura çekiminde kalbimiz ilk olarak Cimbom için attı. Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde Alman ekibi Schalke'yi eleyerek çok önemli bir başarıya imza atan Sarı-Kırmızılılar'ın gönlünden İspanyol Malaga geçiyordu. Fakat bu dilek gerçekleşmedi ve Galatasaray'ın rakibi, dünyanın en güçlü takımlarından, yıldızlar topluluğu Real Madrid oldu.

9 NİSAN'DA ARENA'DA NEFESLER TUTULACAK
Kadrosunda Ronaldo, Mesut, Ramos ve Casillas gibi süper yıldızlar olan Jose Mourinho yönetimindeki İspanyol ekibiyle ilk maç Bernabeu'da oynanacak. Güçlü rakibiyle 3 Nisan'da Madrid'de kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, 9 Nisan'da Türk Telekom Arena'da rövanşa çıkacak. Çeyrek finalde ayrıca Barcelona ile PSG, Malaga ile Borussia Dortmund ve Bayern Münih ile Juventus eşleşti.

LAZIO CEZALI, RÖVANŞ SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Ardından gözler Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin kurasına çevrildi. Gruptan lider çıktıktan sonra Bate Borisov ve Viktoria Plzen'i kupanın dışına iten Sarı-Lacivertliler, İtalyan futbolunun ekol ekiplerinden Lazio'nun rakibi oldu. Fenerbahçe ilk maçı 4 Nisan'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak. 11 Nisan'daki rövanş ise Lazio'nun cezası nedeniyle seyircisiz olacak.



12 NİSAN'DA DA NYON'DA OLALIM!
Eğer iki temsilcimiz de güçlü rakiplerini elerse yarı finale yükselecek ve Türk futbol tarihinin en büyük başarısı yaşanacak. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı final kuraları ise 12 Nisan'da yine Nyon'da çekilecek. Herkesin kalbinden geçen, yine iki takımla orada olmak.