"Alex'ten çekinmiyoruz"

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Romanya'nın Vaslui takımının teknik direktörü Marius Sumudica, sarı-lacivertli ekip karşısında turu geçmeyi çok istediklerini ifade ederek, ''Fenerbahçe büyük bir takım bunun farkındayız, ancak ekibimi biliyorum ve futbolcularıma güveniyorum'' dedi.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2012, 21:59
Alex’ten çekinmiyoruz

İÇİNDEKİLER

Sumudica ve Vaslui takımının önemli oyuncularından Lucian Sanmartean, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, yarınki maçla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Yarınki maçın hem kendi kariyeri hem de takımı açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Sumudica, ''Benim için çok önemli çünkü ilk defa Avrupa arenasında yer alacağım. Yarınki maçta Fenerbahçe'yi geçebilirsek bizim için çok iyi bir sonuç olacak'' ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli ekip karşısında iyi bir sonuç umut ettiğini kaydeden Sumudica, ''Fenerbahçe büyük bir takım bunun farkındayız. Fakat aynı zamanda çalıştırdığım ekibi biliyor ve onlara güveniyorum. Umuyorum ki iyi bir sonuç alacağız. Kötü bir sonuçla geçmeyeceğiz. Fenerbahçe'yi geçmeyi çok istiyoruz'' diye konuştu.

Zor bir maç olacağını bildiğini anlatan Rumen çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin büyük rakamlara mal edilmiş futbolcularının bulunduğunu kaydederek, ''Ben 5-6 yıldan beri Rumen futbolunun içindeyim. Bu ender anlardan bir tanesi. Vaslui takımına inanıyor ve güveniyorum. Yarın iyi bir maç çıkaracaklarına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

''ALEX'TEN ÇEKİNMİYORUZ''
Rumen gazetecilerin, Fenerbahçe kaptanı Alex hakkındaki düşünceleriyle ilgili sorusu üzerine Sumudica, ''Tabii ki Alex'i biliyorum, takip ediyorum ama ondan çekinmiyoruz. Son maçlarını izledim. Fenerbahçe'de orta blok ve ofansif blok oyuncularının hepsi yabancı. Farkı ortaya koyabilecek kapasitedeler. Bizim için önemli olan onlar'' dedi.

Fenerbahçe'nin form durumu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını belirten Sumudica, takımının iyi bir dönemde olduğunu belirtti.

Sarı-lacivertli ekipte herhangi bir oyuncu için özel önlem almayacaklarını bildiren Rumen çalıştırıcı, takımı bir bütün olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

''OYUN BOZMAK İÇİN GELMEDİK''
Fenerbahçe karşısındaki stratejilerinin oyun bozmak üzerine olmayacağını kaydeden Marius Sumudica, ''Biz oyun bozmak için gelmedik. Futbol oyununun güzelliğine, muhteşemliğine katkıda bulunmak için geldik. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız ve kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız'' şeklinde konuştu.

İlk maçın İstanbul'da olmasının kendileri için bir avantaj olup olmadığı sorusuna ise Sumudica, ''Bunun bir şans olup olmadığını yarın akşam görebileceğiz. Bir gol atabilirsek büyük bir avantaj ele geçireceğiz. Ancak ilk maçın burada olması bir şans olmayabilir. Çünkü ikinci maç var'' ifadelerini kullandı.

''WESLEY BİZİM İÇİN TARİH OLDU''
Takımdan transfer olarak giden Wesley ile ilgili soru üzerine Sumudica, ''Wesley bizim için artık bir tarih oldu. Mevcut oyuncularıma güveniyorum ve onlardan sorumluyum. Wesley görevini yaptı ve tarihe karıştı'' diye konuştu.

LUCİAN SANMARTEAN'IN GÖRÜŞLERİ
Vaslui'nin önemli oyuncularından Lucian Sanmartean yarın Fenerbahçe karşısında kendilerini gösterip farklarını ortaya koyacaklarını ifade etti.

Sanmartean, şunları söyledi: ''İnşallah buradan iyi bir sonuçla ayrılacağız. Fenerbahçe stadının atmosferi ve takımı çok iyi. Yarın akşam çok büyük, sıcak bir atmosferle karşılaşacağız. İyi hazırlandık. İnşallah maçtan iyi bir sonuçla ayrılacağız. Takımıma yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse 70 metre depar atacağım, gerekirse defansa destek vereceğim.''