İstinye'de UEFA zirvesi

Erzik, Demirören'e UEFA'nın çekincelerini iletti. Platini'nin PFDK'nın kararlarından tatmin olmadığını belirten Erzik, Demirören'le durum değerlendirmesi yaptı... Dünyanın en önemli haber ajanslarından AP ise dün servis ettiği haberde, "Fenerbahçe ve Trabzon dahil Türk takımları Avrupa'dan men cezası alabilir" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2012 Güncelleme 01 Haziran 2012, 01:42
İstinye’de UEFA zirvesi

İÇİNDEKİLER

UEFA, TFF'den neler istiyor?
1- Bir an önce 58. maddeyi işletin!
2- Şike ve teşviğe prim vermeyin
3- Yoksa gerekeni yaparım!

TFF'de UEFA'nın mali disiplinsizlik nedeniyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a verdiği Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası nedeniyle hareketli saatler yaşanırken, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in öğle saatlerinde TFF'nin İstinye'deki binasında yaptığı görüşme değişik yorumlara neden oldu.

DAHA BÜYÜK SIKINTI OLABİLİR
Şenes Erzik'in Demirören ile yaptığı görüşmede UEFA Başkanı Platini'nin PFDK'nın kararlarından tatmin olmadığını kendisine ilettiği iddia edildi. Erzik'in Demirören'e 58. maddenin bir değişmemiş ilk haliyle bir an önce işletilmesini, şike teşviğe kesinlikle prim verilmemesini söylediği gelen haberler arasında. Aksi halde UEFA'nın Türk futbolunda daha da sıkıntıya yol açabilecek kararlara imza atabileceğinin bu toplantıda ifade edildiği belirtiliyor.

TAHKİM KURULU KARARI NEDEN ERTELEDİ
Bu gelişmenin ardından Tahkim Kurulu'nun dün vermesi beklenen şike ile ilgili kararı ertelediği, sebebin bu olduğu da kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

AP'DEN KORKUTAN SENARYO!
Bu arada dünyanın önemli haber ajanslarından AP, dün abonelerine Türkiye'deki şike süreci ile ilgili soru işaretlerinin ortadan kalkmadığına dair bir haber yayınladı. Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'un mali kurallara uymaması nedeniyle 1 yıl UEFA Kupaları'na katılamayacağının altı çizilen haberde 3 Temmuz'dan beri Türkiye'de devam eden şike sürecinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

UEFA KARAR HENÜZ VERMEDİ
Haberde UEFA'nın şike davasında adı geçen Fenerbahçe, Trabzonspor ve diğer kulüplerle ilgili henüz karar vermediği belirtilirken bu ekiplerin de Avrupa'dan men cezası alma ihtimali bulunduğu belirtildi.

TAHKİM'İN KARARI ÖNEMLİ
Şike kararını erteleyen Tahkim Kurulu'nun kişilerin cezasını 58. maddeden değil, 'Etik ihlal'den yapacağı da iddia edilenler arasında.

BU NASIL TESADÜF!
TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Vatan gazetesi UEFA nezdinde yaşanan gelişmeler üzerine "Şenes Erzik yine kayıplarda" manşetini attı. Ancak bu haberin çıktığı gün UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in Demirören ile TFF binasında görüşmesi ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.