Saat farkıyla kodese

Ümit Karan, "Saati ben Ali Kıratlı'nın elinden aldım. Kendisinin önceden bana sözü vardı" derken Mustafa Efe, "Ali Kıratlı'dan çanta aldım ve Karan'a görürdüm. Çantayı benim önümde açtı. İçinden saat çıktı" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 00:00
Saat farkıyla kodese

İÇİNDEKİLER

TAKVİM gazetesi şike soruşturması kapmasında tutuklanan Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan'ın emniyette verdiği ifade metinlerini ele geçirdi.

SAATİN MARKASINI FARKLI SÖYLEDİLER
Kendisine sorulan her soruya cevap veren, şike teşvik suçlamalarının tümünü reddeden Karan'ı, Ali Kıratlı'nın Ümit Karan'ın eşine verilmek üzere hediye ettiği saat için Karan'ın ve şoförlüğünü yapan Mustafa Efe'nin farklı ifadeleri Ümit Karan'ın Metris Cezaevi'ne konmasına neden oldu.
Bu konu ile ilgili olarak sorular ve verilen ifadeler şu şekildi
SORULDU: Fiziki takip ile ilgili olarak Aziz Yıldırım'ın talimatı ile İlhan Ekşioğlu'nun Ali Kıratlı'yı yöndendirerek TFF tarafından elde edilen paranın şoförünüz Mustafa Efe aracılığıyla size getirildiğini kaydedilmekte. Açıklayıcı ifadenizi veriniz.
CEVAP: Ali Kıratlı tarafından bana getirilen sadece hediye kol saatidir. Bu saat de eşime alınmış bir hediyedir. Bahsedildiği gibi ben kimseden para almadım ya da maddi menfaat elde etmedim.

SAATİ ÜMİT KARAN'A KİM VERDİ!
Karan'ın şöförünün bu konu hakkındaki ifadesi ise daha farklı: İşte özetle o ifade: "Ali Kıratlı isimli şahsa telefon gelince 222 isimli ge ce kulübünün önünde kendisini indirdim. Daha sonra Ümit Karan'ın evinde ikamet ettiğim için Ümit Karan'ın ikamet ttiği eve gittim. Ami Kıratlı isimli şahıstan çanta aldığımı hatırladım. Ali Kıratlı bana "Bu çantayı abine götür" demişti. Aldığım çantayı Ümit Karan'a verdim. Çantayı yanımda açtı. İçerisinden Frank Miller marka saat çıktı. Karan 'Güzel bir saatmiş' dedi. Bu saatin kendisine niye geldiğini bilmiyorum."

KARAN ANLAM VEREMEDİ..
Daha sonra Karan'a 2 ifade arasındaki çelişkinin sebebi soruluyor. Karan'ın cevabı ise şöyle: " Saati bizzat Ali Kıratlı'dan aldım. Kıratlı benim evime geldi ve hediye olarak saati verdi. Birlikte kahve içtik sohbet ettik. Olay Mustafa Efe'nin anlattığı gibi değildir. Getirilen saatin Cartier olduğunu söylemiştim. Ama Frank Miller da olabilir. Şahsın hangi sebepten dolayı benden farklı bir şekilde anlatım içerisinde bilindiğini bilmiyorum. Benim hatırladığım budur."

SAVCI 'SÖYLEDiKLERiNE iNANMAYACAĞIM' DEDi
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada "Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi" dedi. Mahkemeye çıktığında yaşananlardan ötürü hiç umudunun kalmadığını belirten Karan, "Sorulara net cevaplar verdim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Ama cevap verirken savcı hepsine gülüp geçti. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadesini kullandı.