Fener'e çalıştılar

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor, Kayserispor'la 3-3 berabere kaldı...

Giriş Tarihi 27 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2011, 20:57
Fener’e çalıştılar

İÇİNDEKİLER

Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadele tam bir heyecan fırtınası gibiydi. Bordo Mavililer Jaja'yla 2. dakikada öne geçti ama Kayserispor 21. dakikada Abdullah'ın golüyle skoru eşitledi.

İkinci yarı da karşılıklı gollere sahne oldu. Önce Burak Yılmaz 54. dakikada Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi ama Kayserispor bu gole yine Abdullah'la cevap verdiğinde ise aradan yanlızca iki dakika geçmişti.

Maçın 82. dakikasında sahneye çıkan Kayserisporlu Kujovic, attığı golle takımını 3-2 öne geçirdiğinde herkes maçın bu skorla biteceğini tahmin etmişti. Pes etmeyen Bordo Mavililer, 88. dakikada Glowacki'yle bir gol daha buldu ve maçın da skoru belirlenmiş oldu: 3-3

Trabzonspor, bu mağlubiyetle 51 puana yükselirken liderliği de Fenerbahçe'ye kaptırmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Trabzonspor'da, Kayserispor maçı öncesi Selçuk İnan şoku yaşadı.

Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Selçuk İnan, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Şenol Güneş, kendisini düne göre daha iyi hissetmesine rağmen Selçuk'a Kayserispor karşısında görev vermedi.

Bu sezon sadece ligin 17. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen Selçuk, ikinci kez bir maçta forma giyememiş oldu.
Selçuk'un yerine, geçen hafta 2-1'lik Manisaspor maçında takımının galibiyet golünü atan Brezilyalı oyuncu Alanzinho, ilk 11'de görev yaptı.

TARAFTAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU
Trabzonsporlu taraftarlar, yağmura rağmen Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurdular. Taraftarlar, maraton ve kale arkası tribünlerinin açık olduğu Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kendilerine dağıtılan yağmurlukları giyerek maçı izlediler.

Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, ellerindeki Trabzonspor bayraklarıyla takımlarını coşkuyla desteklediler.

Karşılaşma öncesi kol bastı ekibi de yaptığı gösterilerle bordo-mavili taraftarları coşturdu.
Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçe maçında yediği goller sonrası özellikle kulüp başkanı Sadri Şener tarafından eleştirilen Kayserispor'un kalecisi Volkan Babacan'a ısınırken ıslıklarla tepki gösterdiler.

ŞOTA AVNİ AKER'DE
Trabzonspor'da 1995-96 sezonunda 25 golle gol kralı olan Shota Arvaladze, bu kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kayserispor'un teknik direktörü olarak sahaya çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor yedek kulübesine giderek Shota ve daha önce bordo-mavili takımda görev yapan kulüp genel menajeri Süleyman Hurma ile kucaklaşarak hasret giderdi.

Bordo-mavili taraftarlar, eski gol krallarına maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundular.

Bugün hayatını kaybeden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇ GOLLE BAŞLADI
Trabzonspor, maçın 2. dakikasında 1-0 öne geçti... Kaleci Suleymanou'nun kısa düşen topunda araya girip topu kapan Jaja sert bir şutla Kayserispor filelerini havalandırdı.

İKİ GÜZEL HAREKET
Ev sahibi ekip maçın 18. dakikasında 2. gole yaklaştı. Burak Yılmaz, yaklaşık 25 metre uzaklıktan çok sert bir şut çıkardı ama vuruşunda kaleci Suleymanou başarılıydı. Siyahi kaleci topu zorlukla kornere çeldi bu pozisyonda.

SKORA DENGE GELDİ
Kayserispor, 21. dakikada skora dengeyi getirdi... Amrabat'ın sol kanattan yaptığı ortada Abdullah topa vurmak istedi. Defanstan seken top yine Abdullah'ın önünde kaldı ve o da topu bu kez boş kaleye yuvarladı: 1-1

TRABZONSPOR PENALTI BEKLEDİ
Maçın 39. dakikasında Burak Yılmaz, çalımlarla ceza alanına girdi. Çizgiye kadar inen Burak, kaleci Suleymanou'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Bordo Mavili futbolcular penaltı kararı bekledi ama hakem 'devam' dedi.

UMUT'LA KAÇAN ŞANS
41. dakikada Colman'ın kullandığı kornerde Ceyhun topa iyi yükseldi. Top bir anda arka direkte bekleyen Umut'un önünde kaldı ama bomboş durumdaki Umut'un şutunda top kale yerine üstten auta gitti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi...

YATTARA OYUNDA
Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya bir oyuncu değişikliğiyle başladı. İlk 45 dakikada istenen performansı sergileyemeyen Alanzinho saha kenarına gelirken yerine Yattara girdi.

BURAK ATTI AVNİ AKER COŞTU
Trabzonspor 54. dakikada 2-1 öne geçti. Colman'ın pasında topla buluşan Burak Yılmaz, Abdullah'la giriştiği mücadeleden galip ayrıldı ve kaleci Suleymanou'nun altından topu filelere göndermeyi başardı: 2-1

CEVAP GECİKMEDİ
Kayserispor, 2 dakika sonra bu gole cevap verdi. Ziani'nin müthiş ara pasında topla buluşan Abdullah, kendisinin ve takımının 2. golüne imzasını attığında dakikalar 56'yı gösteriyordu: 2-2

KAYSERİSPOR ÖNE GEÇTİ
Kayserispor, maçın 82. dakikasında 3-2 öne geçti. Ziani'nin şık ara pasında topla buluşup çizgiye inen Amrabat ortasını yaptı, kale sahasında bekleyen Kujovic'e ise sadece dokunmak kaldı: 2-3

PENALTI KARARI YİNE GELMEDİ
Trabzonsporlular, maçın 85. dakikasında yine penaltı bekledi... Jaja'nın pasında topla buluşan Burak Yılmaz ceza alanına girer girmez yerde kaldı. Bordo Mavililer, Burak'ın defansın müdahalesiyle yerde kaldığını iddia ederken hakem Bülent Yıldırım'ın kararı ise 'devam' oldu.

Bu karara Trabzonspor taraftarı da büyük tepki gösterdi.

GLOWACKİ'NİN GOLÜ GELDİ
Trabzonspor, 88. dakikada skoru 3-3'e getiren golü buldu...Yattara'nın sağ kanattan yaptığı ortada topa vuran Glowacki, maçın da skorunu belirledi: 3-3

Son dakikalar büyük bir çekişmeye sahne oldu ama başka gol gelmedi ve takımlar soyunma odalarına 3-3'lük skorla gitti...