Bursa TOSunLADI

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta maçında zirve mücadelesi veren Bursaspor, sahasında Gaziantepspor'u konuk etti. Cezası nedeniyle Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın tribünden takip ettiği maçta gülen taraf rakibini 4-1 mağlup eden Gaziantepspor oldu.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 19 Şubat 2011, 18:02
Bursa TOSunLADI

İÇİNDEKİLER

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 23'te Wagner Ferreira, 32'de Yalçın Ayhan, 62 ve 74'te Cenk Tosun attı. Bursaspor'un tek golü ise 34'te Dany Nounkeu'dan (K.K.) geldi.

Bu sonucun ardından Bursaspor 45 puanda kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara alırken, Gaziantepspor puanını 37'ye yükseltti ve üst üste 3. galiyetini aldı.

İKİ HAFTADA 5 PUAN KAYBI

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Bursaspor, Gaziantepspor maçından da puansız ayrılarak son iki haftada 5 puan kaybı yaşadı. Yeşil- beyazlılar, Süper Lig'in 21. hafta maçında da Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalmıştı.

6 HAFTA SONRA YENİLDİ

İki haftada 5 puan kaybı yapan Bursaspor ayrıca 6 haftalık yenilmezlik serisinin de sonuna geldi. Gaziantepspor maçından önce en son yenilgisini 15. haftada Beşiktaş deplasmanında 1-0'lık skorla alan Timsah, daha sonra yaptığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik almıştı.

Bursaspor ayrıca 2-0'lık Trabzonspor maçından sonra sahasında ikinci mağlubiyetini yaşadı.

2008/2009 SEZONUNDAN SONRA İLK KEZ 4 GOL YEDİ

Bursaspor, Gaziantepspor karşısında 4-1 yenilerek uzun zaman sonra kalesinde 4 gol gördü. Bu maçtan önce Bursaspor'un 4 gol yediği son maç 23 Kasım 2008'de oynanan 4-3'lük Denizlispor maçıydı. Bu maçtan önce de 25 Ekim 2008'de Bursaspor, Fenerbahçe'ye deplasmanda 5-2 yenilmişti.

GAZİANTEPSPOR'UN SERİSİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ı da 1-0 mağlup eden Gaziantepspor çıkışını sürdürüyor. En son yenilgisini 15. haftada Manisaspor karşısında 2-0'lık skorla alan kırmızı-siyahlılar, daha sonra yaptığı 7 maçta 5 galibiyet ve 2 bearberlik aldı.

CENK'İN ÜÇÜNCÜ GOLÜ

Gaziantepspor'a galibiyeti getiren gollerin 2'sine imzasını atan Cenk Tosun, Süper Lig'deki gol sayısını 3'e çıkarttı. Kırmızı-siyahlı oyuncunun Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunuyor.

YİNE FARKLI 11

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, her maçta farklı 11'lerle mücadele etme geleneğini Gaziantepspor maçında da sürdürdü.
Geçen haftaki Eskişehirspor maçında sonradan oyuna giren Mustafa Keçeli ve Volkan Şen, Ertuğrul Sağlam tarafından ilk 11'de sahaya sürülürken, yıldız golcü Sercan Yıldırım yine yedek kulübesinde yer aldı. Geçen hafta ilk 11'de oynayan bir diğer oyuncu Insua ise 18 kişilik kadroda dahi yer almadı. Yine geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan Stepanov yedek, sonradan oyuna giren Batalla da as kadroda yer aldı.

TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Maçın gündüz oynanmasına karşın Bursa Atatürk Stadı'nın tribünleri büyük ölçüde doldu.
Maçı izleyen yaklaşık 18 bin taraftar, her maçta olduğu gibi tüm futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırdı.
Taraftarlar, ilk 11'in dışında yedek oyuncuları da tribünlere çağırdı. Taraftarlar, her maçta olduğu gibi en fazla tezahüratı teknik direktör Ertuğrul Sağlam aldı.

TRİBÜNLERDE DOSTLUK

Maç öncesi tribünlerde dostluk rüzgarları esti.
Bursasporlu taraftarlar, sahada ısınan Gaziantepsporlu futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı. Yeşil- beyazlı taraftarlar maç başlamadan önce de iki takım tribünlerini birlikte tribünlere çağırdı.

Bursasporlu taraftarların bu jestine Gaziantepspor tribünlerinden de yanıt gecikmedi. Konuk takım taraftarları da bir süre ''Bursa'' diye tempo tuttu.

ERTUĞRUL SAĞLAM ÇATIDA

Eskişehirspor maçında hakemi alkışla protesto ettiği için 1 maç hak mahrumiyeti cezası alan teknik direktör Ertuğrul Sağlam maçı Kapalı Tribünü'nün üstündeki kulübelerden birinde izledi.
Bu arada, Bursasporlu taraftarlar da Ertuğrul Sağlam'a yaptığı alkış yüzünden verilen cezayı alkışla protesto etti. Yeşil- beyazlı taraftarlar, maçın ilk 5 dakikasında sürekli alkış yaptı.