Vici Aistes: 91 - Galatasaray Medical Park: 86

Basketbolda, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yer alan Galatasaray Medical Park, gruptaki 8. maçında deplasmanda Litvanya'nın VICI Aistes takımına 91-86 mağlup oldu.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2010, 20:27
Vici Aistes: 91 - Galatasaray Medical Park: 86

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmanın ilk dakiklarında hücumda skor üretmekte zorlanan Galatasaray Medical Park, Pilypaitis-Kuktiene ikilisinin etkili oyununa engel olamadı. Sarı-kırmızılılar ilk çeyreğin son bölümünde hücumda toparlansa da ilk periyodu 24-19 geride bitirdi.

2. çeyrekte Petroyte'nin sayılarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, oyunun savunma kısmında rakibinin etkili isimlerini durdurmakta zorlandı. Çeyreğin ortalarına doğru aradaki sayı farkını açmaya başlayan VICI Aistes karşısında Fowles ile sayılar üreten sarı-kırmızılı takım, oyundan kopmadı. Her iki takımın da hücumda skorer bir görüntü çizdiği bu periyot sonunda ilk yarı 43-40'lık skorla ev sahibi takım lehine tamamlandı.

3. çeyrekte Kuktiene ile dış atışlardan art arda sayılar üreten Litvanya temsilcisi, Işıl-Fowles ikilisinin basketlerine rağmen aradaki sayı farkını tekrar açmaya başladı. Final periyoduna doğru savunma sertliğini arttıran Galatarasay Medical Park, hücumda yakaladığı fırsatları iyi değerlendiremedi ve bu periyodu da 69-62 geride noktaladı.

Son periyoda her iki takım da karşılıklı sayılar bularak başladı. Hücumdaki etkili oyununu savunmasına da yansıtmayı başaran Galatasaray Medical Park, rakibini top kayıplarına zorladı. Bahar ve Hodges ile boyalı alandan ve dış atışlardan skor üreten sarı-kırmızılı takıma Pilypaitis ile cevap veren VICI Aistes, son 1 dakikasına 89-84 önde girdiği karşılaşmayı 91-86 kazandı.

Galatasaray Medical Park, gruptaki 9. maçını, 12 Ocak Çarşamba günü sahasında İspanya'nın Halcon Avenida takımıyla yapacak.