Şehidimizin kanı yerde kalmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan dolayısıyla Külliye’de şehit çocuklarını kabul etti. Necip Can Köroğlu adlı öğrenci, terörle ilgili soruyu sorduktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan da, “Bizim şehidimizin kanı yerde kalamaz, kalmayacak” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2016 Güncelleme 24 Nisan 2016, 01:53
Şehidimizin kanı yerde kalmaz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi MGK toplantı salonunda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları kabul etti. Erdoğan, çocuklardan tarihlerini çok iyi öğrenmelerini isterken, salondaki az sayıda çocuğun Çanakkale'yi ziyaret ettiğini öğrenmesi üzerine, Bakan Avcı'ya dönerek, "Nabi Bey, biz bu çocuklarımızın tespitini yapalım. Yavrularımızın okullarını planlayalım ve süratle onları bu yıl bitmeden Çanakkale'ye götürelim" dedi.

ANNELERİNİZİN ELLERİNİ ÖPÜN
Erdoğan kendisini dinleyen çocuklardan, anne ve babalarının kıymetini çok iyi bilmelerini isterken, "Annemin elini öperim, babamın elini öperim, hatta annemin bir de ayağının altını da zaman zaman öpmüşümdür. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır" diye nasihatler verdi. Misafir ettiği çocukların sorularını alan Erdoğan'a, Necip Can Köroğlu ismindeki öğrenci, "Ülkemizde terör olayları oluyor, terörü bitirmek için ne gibi şeyler yapmaya çalışıyorsunuz?" diye sordu ve sorusunun ardından ağlamaya başladı.



Necip Can Köroğlu, bir anda gözyaşlarına boğuldu. Bu görüntü, sosyal medyada da geniş yer buldu. Binlerce kişi, Necip için duygulu mesajlar paylaştı.

ÇAMUR'UN KIZLARI DA VARDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köroğlu'nun ağlayarak sorduğu soruyu cevaplarken özetle şu ifadeleri kullandı: Bizim şehidimizin kanı yerde kalamaz, kalmayacak. Onun için de bu mücadelenin devamı gerekiyor. Şehitlerimizin aileleri ve çocukları bize emanettir. Hatta şehitlerimizin, gerek asker gerek polis, bu noktada bir şey de, denklerinin alabileceği terfiler neyse o terfileri de şehidimiz gıyabında almaya devam edecektir. Eğer albaylığa kadar çıkacaksa, yarbay, binbaşı buralara kadar çıkacaksa, buraya kadar yine çıkacaktır, yine bu terfisini alacaktır, tüm özlük haklarıyla beraber... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafirleri arasında, 2015 yılında Hakkari'de şehit olan Başkomiser Ahmet Çamur'un kızı Ayşe Begüm Çamur'un yanı sıra diğer iki kızı Zeynep Ela Çamur ve Elif Tuğçe Çamur da bulundu.

MÜLTECİLERLE PAYLAŞIRIZ
23 Nisan dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan koltuğunu, Sincan Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Başak Tahan'a bıraktı. Temsili Cumhurbaşkanı Tahan'ın, Suriyeli mülteciler ile ilgili sorulan bir soruya, "Mültecilerle de kapımızı açabiliriz, onlarla ekmeğimizi paylaşabiliriz" demesi üzerine Erdoğan, "Gördüğünüz gibi Cumhurbaşkanımız tam bir 'Ensar', paylaşımcı yani" diye karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye gelen çocuklarla öğle yemeği yedi. Erdoğan ve eşi Emine Hanım, her çocukla yakından ilgilendi.




ANITKABİR'DE RESMİ TÖREN
Resmi törenler kapsamında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkalığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir ziyaretine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.



SELFİE ZAMANI
Anıtkabir'deki törende Başbakan Ahmet Davutoğlu, çocuklarla selfie çektirdi. Çocukların isteğini kırmayan Davutoğlu, "Onlar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızla daha çok vakit harcamalıyız" dedi.



BAHÇELİ'DEN ATATÜRK POZU
FETÖ destekli saldırılara uğrayan MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli, 23 Nisan'a özel Atatürk'le aynı ceketi giyip aynı pozu verdi. TBMM Genel Kurula katılan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan davutoğlu'nu selamladı. Bahçeli'nin bu tavrı, ayakta alkışlandı.

HDP YİNE YOKTU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'in ilk ziyaretçileri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çocuklar oldu. Bakan Avcı çocukların ellerinden tutarak Aslanlı Yol'dan yürüyüp saygı duruşunda bulundu. Hem Anıtkabir, hem de TBMM'de düzenlenen çelenk koyma törenlerine HDP'den hiçbir temsilci katılmadı. Aydın Doğan ve Hürriyet'in 'cici çocuk' olarak lanse ettiği teröristin kardeşi HDP'li Selahattin Demirtaş, bu yıl da Anıtkabir'de yoktu.




BÜYÜK HEYECAN VARDI
Okullardaki kutlamalarda, farklı kültürel etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, ailelerinin önünde 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Öğretmenler de öğrencilerin en büyük destekçileri oldu. Ülkemizin 7 bölgesindeki okullarda düzenlenen yarışmalar da heyecanı zirveye çıkardı.

KKTC'DE COŞKULU KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Lefkoşa'da Atatürk Anıtı'nın ardından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın çocukların bayramını kutlamasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Tören geçişinin tamamlanmasından sonra öğrenciler, gösteriler yaptı.