Başbakan'dan müjde üstüne müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Malatya mitinginde konuştu...

Giriş Tarihi 28 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2015, 19:10
Başbakan’dan müjde üstüne müjde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu, Malatya düzenlenen parti mitinginde vatandaşlara hitap etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 10 maddelik müjde paketi açıkladı. Beyannamelerinde yer vermemelerine rağmen, yaptıkları değerlendirmelere ve vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler ışığında "Cumhuriyet Bayramı müjde paketi" hazırladıklarını belirtti.

"BURSLARI 400 LİRAYA ÇIKARIYORUZ"
Birinci müjdenin, öğrencilerin 330 olan burs miktarlarını yılbaşından itibaren 400 liraya çıkaracaklarını belirten Davutoğlu, "Polislerimize geliyorum, polislerin kıdemlerini 2200'den 3000'e çıkarmıştık, İçişleri Bakanımızla görüştük, arkadaşla görüştük, bir değerlendirme yaptık, teröre karşı kahramanca mücadele eden polislerimize buradan selam gönderiyoruz. Şehit polislerimize rahmet diliyor, ailelerini bağrımıza basıyoruz. Polis kardeşlerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz, böylelikle maaşlarında 240 lira ile 580 Türk Lirası arasında net artış sağlamış oluyoruz. Hayırlı mübarek olsun" dedi.

"ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARINI 100 LİRAYA ÇIKARIYORUZ"
Er ve erbaş harçlığını 2,5-3 katına çıkardıklarını belirten Davutoğlu, "100 TL'ye kadar harçlık alacaklar. 30 liraydı 100 liraya çıkarıyoruz. Askeri öğrencilerimizin 40 ile 200 arasındaki harçlığını da iki katına çıkarıyor, 400'er liraya kadar harçlık alacaklar" dedi.

Astsubay emeklilerinin makam-görev tazminatı ve intibaklarıyla ilgili problemi bildiğini kaydeden Davutoğlu, "Emekli astsubaylarımızın 2003 öncesi ve sonrası oluşan farkı giden emeklilik intibaklarını gidereceğiz. Altı, uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. Yedi, buradan gençlerimize bir müjde vermek istiyorum, beyannamemizde söylemiştim ama buradan ayrıntısını vermek istiyorum, bundan sonra prim yatırmadan 2 yıl sağlık hizmeti almalarına yönelik düzenleme yapacağımızı söylemiştik. Gençlerimizin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş tüm genel sağlık sigortası borçlarını siliyoruz. Hiçbir gencimiz borçlu değil, biz size borçluyuz, daha güzel bir gelecek borcumuzu ödeyeceğiz" dedi.

"65 AYLIĞINI BÜTÜN YAŞLILAR ALACAK"
Sekizinci müjdesinin ise yaşlılarla ilgili olduğunu belirten Davutoğlu, "65 aylığı alan vatandaşlarımıza da ir müjdemiz var. 65 yaşın üzerinde olup, maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılarımız, kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Oğlunun-kızının yanında yaşıyor diye bundan mahrum olmayacak. 65 maaşı alan yaşlılarımızın maaşında hiçbir kesinti, duraksama olmayacak. Onunla ilgili kanun değişikliğini yapacağız ve bu sorunu çözeceğiz. Dokuz, muhtarlarımız, bütün halkımızla her gün beraber olan muhtarlarımız, söz vermiştim. Muhtarlarımın 950 lira olan maaşlarını 1300 liraya çıkarıp askeri ücrete endeksledik. On öğretmen adaylarımıza da bir müjde vereyim. Şubat ayında 30 bin öğretmenimizi atayacağız inşallah. Beyannamemizde olamayan, zamanla üzerinde çalışarak hem de vatandaşlarımızdan gelen taleplerle Cumhuriyet Bayramı'ndan bir önce müjde paketini açıkladım. Biz vatandaşlarımıza müjde ile geliriz, öfke ile geliriz" ifadelerini kullandı.