"Burayı terör çetelerine bırakmayacağız"

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü tarafından yatırımlara "Biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör güçlenecek ya da çözüm süreci bitecek. Biz bir daha burayı terör çetelerine bırakmayacağız" dedi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2015, 16:18
Burayı terör çetelerine bırakmayacağız

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da düzenlenen 'AK Parti Kardeşlik Mitingi'nde konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Ben buradan haykırıyorum Vanlıyım hem de şanlıyım. Van'a gelip de Van'a aşık olmamak, Vanlı olmamak mümkün mü?
Van'da deprem olduğunda Erciş'teydim. Bütün geceyi de Van'da geçirdik. Biz ailecek Vanlıyız, Van'ın her köşesindeyiz.

Bu toprakların en büyük zenginliği bu toprakların insanıdır. Sevgili Vanlılar bizimle bu kardeşlik yolunda yürümeye var mısınız? Bu ülkeyi özgür adil bir ülke yapmaya var mısın? İnsanı eşrefi mahlûkat olarak görürüz hepsini kardeş biliriz. Siyaset yapmamızın yegâne amacı budur. Biz kardeşliği getirmek için bir aradayız.

Bu toprakların makûs talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz. Biz bu amaçla gece gündüz çalışılırken. Biz hükümet olarak Van, Bingöl ve bütün illerimizi kalkındıracak yatırımlar yapıyoruz onlar gelip ateşe veriyor. En son Selahattin Eyyubi Havalimanına saldırdılar.

Hakkârili kardeşim Türkiye'nin bütün imkanlarına kavuşsun diye yaptık. Bilsinler ki biz başladığımız işi yarım bırakmayız.

TÜRK-KÜRT AYRIMI YAPAN KALLEŞTİR

Bunların tek derdi baskı ve zulüm yapmak kardeşi kardeşi kırdırmak. Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Biz hem terörle mücadele ediyoruz ve toplumun kardeşliğini en gür şekilde söylüyoruz. Biz Vanlı kardeşlerimiz kepenk kapatmasın diye huzur operasyonlarını başlattık. Birçok kardeşim 'Allah devlete ve millete zeval vermesin' diye dua etti. Biz kardeşlerimizin rızkına göz koyanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.

AK PARTİ ZAYIFLADIĞINDA TERÖR GÜÇLENECEK

Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına teslim etmeyeceğiz. Canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan dönmemiz söz konusu değil. Biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör güçlenecek ya da çözüm süreci bitecek. Biz bir daha burayı terör çetelerine bırakmayacağız. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi ayakta duracağız. Huzur ve demokrasi operasyonları başladığında DEAŞ ve PKK saldırdığında verdiğim talimat açıktı terör örgütleri ile mücadele edeceksiniz ama vatandaşlarımızın onuruna zarar vermeyeceksiniz. Ama onlar sivili de askeri de şehit ediyorlar.

ACIMASIZCA SALDIRDILAR
Bunlar geleceğimize düşmanlar gelin sorunları çözelim dedik acımasızca saldırdılar. Bunların Kürt kardeşlerimizin sorunları ile bir derdi yok. Bu ülkeye barışı sadece AK Parti götürür. Ülkenin her yerinde halkı ile kucaklan tek parti AK Parti'dir. Halkı ile buluşabilen tek parti AK Parti.