Baronlara Çiller şoku

Eski başbakan Tansu Çiller'in, 28 Şubat davasında 'mağdur' sıfatıyla ifade vereceği kesinleşti. Çiller'in yapacağı açıklamalar nedeniyle, post modern darbeye tam destek veren işadamlarının büyük panik yaşadığı iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2014 Güncelleme 04 Mayıs 2014, 01:48
Baronlara Çiller şoku

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 28 Şubat davasıyla yeni bir yol ayrımına girmek üzere. 1997 yılında post modern darbe ile Türkiye Cumhuriyeti'ni deviren işadamları, bazı generaller ve STK'lar şimdi kara kara düşünmeye başladı.

DARBE TUTKUNU STK'LAR
Çünkü eski başbakanlardan Tansu Çiller'in, 28 Şubat Davası kapsamında "mağdur" sıfatıyla 20 Haziran'da İstanbul'da ifade vereceği açıklandı. 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın mağdurları arasında bulunan Çiller'in dinlenilmesine karar vermesi, darbe destekçilerini de şok etti. Özellikle bazı işadamları, STK'lar ve generallerin, Çiller'in ifadesiyle zor durumda kalacağı belirtildi. Daha önce Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'yla görüşmesinin ardından açıklama yapan Tansu Çiller, mahkemeye davet edilmesi halinde çok önemli açıklamalar yapacağını söylemişti.

TOPLA TÜFEKLE OLMADI
İşte Çiller'in darbeyle ilgili komisyona verdiği ifadeden bazı bölümler: 28 Şubat'a ilişkin görüşlerimizi paylaştık. 28 Şubat ezber bozan bir darbedir. Çünkü diğer darbelerden iki farklı boyutu vardır. 28 Şubat bir süreçtir, bir tarihi kapsamıyor. Bu darbe topla tüfekle yapılmadı, Meclis'in kapısına bir kilit vurulmamıştır ancak demokrasimizin en temel ilkesi ihlal edilmiştir. Meclis'in çoğunluğunu temsil eden partilere ve onların imzalı belgelerine rağmen Meclis'in çoğunluğuna değil, azınlığa iktidar kurma görevi verildi. Otel odalarında azınlık, çoğunluk haline getirildi. Meclis iradesinin azınlığı otel odalarında, ikna odalarında bir takım vaatlerle ve korkuyla çoğunluğa çevrildi. Demokrasilerde çoğunluğu belirleyen milletin iradesidir. 28 Şubat'ın ekonomik faturası da 251 milyar TL...

MİLYARLARI ÇALDILAR
28 Şubat döneminde, birçok işadamının darbeye destek vererek bankaların hortumlanmasını sağladığı da iddialar arasında. Batık krediler nedeniyle, 31 banka batmıştı. Birçok işadamının aldığı krediler de geri ödenmemişti. Uzmanlar, bu yöntemle paraların çalındığının dikkatini çekmişti.