CHP klasiği

CHP, AK Partili iki milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtülü geleceklerini açıklamalarının ardından teyakkuza geçti. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2013 Güncelleme 29 Ekim 2013, 02:54
CHP klasiği

İÇİNDEKİLER

CHP, kamu kurumlarındaki başörtü serbestliğinin iptali için Danıştay'a başvurmuştu. AK Partili iki milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtülü geleceklerini açıklamalarından sonra CHP'den beklenen hamle gecikmedi. 'Türkiye'nin partisiyiz' sloganını her defasında sözde bırakan CHP, bu konuda sert açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "TBMM, AK Parti'nin arka bahçesi değil. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Genel Kurul'da CHP'nin tavrı net olacak. Biz TBMM'nin geleneklerine sahip çıkacağız. Türban sadece bir simgedir, burada önemli olan zihniyettir. CHP bütün imkanları kullanarak gereğini yerine getirecek" dedi.

'ÇOK AĞIR OLACAKTI'
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, böyle bir girişimin anayasayı ihlal suçu olduğunu savunarak sessiz kalmayacağını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise Meclis'e başörtüsü ile girme kararına ilişkin, Hac ziyaretinin başörtüsü konusundaki kararını almasında büyük etkisinin olduğunu kaydetti. Samancı, "Hac ziyaretim sırasında o manevi atmosferi aldıktan sonra, Peygamberlerimizin izini orada gördükten, Hz. Muhammed'in evinin hemen kenarında namaz kılma fırsatı bulduktan ve Allah'ın 'evim' dediği mekanı ziyaret ettikten sonra, başörtüsünü çıkarmak, benim için gerçekten çok ağır olacaktı" ifadelerini kullandı.

GERİ ADIM ATILMAYACAK
Birçok AK Partili ve MHPli milletvekili de başörtü konusunda ortak görüş belirtti. Ancak CHP vekilleri, bu konuda asla geri adım atmayacaklarına dikkat çekti.

TÜRKİYE HAZIR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, başörtülü milletvekili konusunda konuştu. Şentop, "Türkiye, başörtülü milletvekiline de başörtülü bakanına da hazır. Başörtülü çaycı olsun ama okulda öğretmen olmasın. Fabrikada işçi olsun ama avukat olmasın. Bu olmaz" dedi.

YADIRGIYORUM
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu duruma izin vermeyeceklerini söyledi: Meclis Başkanı'nın gelenekleri çiğnemeye ön ayak olmasını yadırgıyorum. İçtüzük'te yazılmayan her şeyin serbest olması mantığı, bu bir hukukçuya yakışmayan mantıktır...