One minute

Washington Post, Türkiye'ye sardı! MİT Müsteşarı Fidan'ın İsrail'e çalışan 10 İranlı'yı Tahran'a verdiğini yazdı. İddianın ardında ise one minute krizine yol açan provokatör David Ignatius vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2013 Güncelleme 18 Ekim 2013, 05:25
One minute

İÇİNDEKİLER

Davos'ta 4 yıl önce marifetlerini sergileyen ABD'li gazeteci David Ignatius, yine işbaşındaydı. Ermeni kökenli Musevi gazeteci David Ignatius, Washington Post gazetesinde yine Türkiye'nin büyük tepkisine yol açan bir habere imza attı. Provokatör gazeteci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef aldı. Küstah gazeteci yazısında "Türkiye geçen yılın başlarında İsrail'in istihbarat örgütüyle çalışan 10 İranlı'nın kimliğini Tahran'a iletti" şeklinde ifadeler kullandı. Provokatörün bu iddiasına ilk tepki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank, Twitter hesabından yaptığı yorumda, Ignatius'ın yazısını "psikolojik harp" olarak nitelendirdi.

'PSİKOLOJİK HARP'
Varank, şu ifadeleri kullandı: "Ignatius yazısı o kadar tutarsız ki. İstihbaratta işler anlaşmalarla yürür. 'Ummazdı' 'hayal etmezdi'lerle istihbaratçılık mı olur? Sonbahar sıcak geçecekti ya hani? Baktılar olmuyor, hükümetin ve istihbaratın itibarına yönelik uluslararası kampanyaya hız verdiler. Hükümete ve istihbarata karşı uluslararası psikolojik harp harekatından önümüzdeki uzun seçim döneminde vazife çıkaranlar mutlaka olacaktır."

TARiHE GEÇEN TAVIR
Provokatör David Ignatius, 4 yıl önce İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Gazze Ortadoğu İçin Model başlıklı panelde modaratör olarak görev yapmıştı. Panelde Başbakan Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de vardı. Ancak Ignatius, sürekli olarak Başbakan'ın sözünü kesti. Buna sinirlenen Başbakan tarihe geçen "One minute" çıkışı ile toplantıyı terk etmişti.

TAM BİR KARA PROPAGANDA
Wall Street Journal gazetesi geçtiğimiz hafta da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili bir makale yayınladı. Bu makaleye ilk tepki Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, şunları söyledi: "Aslında sayın Hakan Fidan ile ilgili ortaya konan iddialar gerçek dışı olmanın yanında, sayın Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor. Dolayısıyla Hakan Fidan'a yönelik iddialar hem asılsızdır hem de çok kötü bir kara propaganda örneğidir."