Suikaste Dalan

Eski bakan Hasan Celal Güzel, Turgut Özal'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili şok iddiada bulundu: Suikastin ardında Bedrettin Dalan'ın parmağı olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2012 Güncelleme 21 Haziran 2012, 02:16
Suikaste Dalan

İÇİNDEKİLER

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a düzenlenen suikastle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. 1988'de yaşanan suikastin ardında Bedrettin Dalan'ın parmağı olduğu ileri sürüldü. Devlet Denetle Kurulu'nun (DDK), Özal'ın ölümünün şüpheli olduğu yönünde rapor hazırlaması, eski defterleri açtı. Bir televizyon programına katılan eski bakan Hasan Celal Güzel, 18 Haziran 1988'de Kartal Demirağ tarafından Özal'a yapılan suikastten, Ergenekon'un firari sanığı Bedrettin Dalan'ı sorumlu tuttu. Dalan'dan şüphelendiğini söyleyen Güzel, "Bu işin içinde Dalan'ın da parmağı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Dalan, silah patlar patlamaz kendini yere atan ilk kişi olmuştur. Dalan belediye başkanlığını mafya çetesi reisi gibi yaptı" dedi.

'ABD İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ'
Özal'ın kara kutusu olarak bilinen Mehmet Keçeciler, iddianın doğru olmadığını ifade etti. Yayına bağlanan eski bakan Halil Şıvgın ise Güzel'in "Dalan iddialarına" katıldığını söyledi. Dalan'ın Özal'ın haberi olmadan ABD başkanıyla görüşmek istediğini söyleyen Şıvgın, Özal'ın bu görüşmeye izin vermediğini ifade etti. Özal'ın ölümünden sonra Gülhane Hastanesi'nde ailesinin dışında sadece Dalan'ın olduğuna da dikkat çeken Şıvgın, "Orada niye hazır bulundu? En yakınların biri benim biri de Mehmet Keçeciler. Bizler yokuz orada, ama Dalan oradaydı" diye konuştu.