Başbakandan Uludere çıkışı

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 18:35
Başbakandan Uludere çıkışı

İÇİNDEKİLER

Başbakan özetle şunları söyledi;

"Dindarlığımızı test etmeye kalkanlara zerre kadar kıymet vermeyiz. Biz milletimizle gönül dili ile konuşuyoruz. Biz kendisine ve milletine yabancılaşan bir hareket değiliz. Biz başarıyı seçimlerde aldığımız başarı ile değil, milletimizin refahı ile ölçeriz. 10 yıldır bu kürsüden milletime birşeyler söylüyoruz. Medyanın ve siyasi partilerin bu tavırlarıyla terör meselesi çözülmez. Hiçbirşeyi gizlemeden ve asla ve asla geçiştirmeden sadece ve sadece gerçekleri milletimize aktarıyoruz. Şu salondaki kadro cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerini ortaya çıkarmak için canını ortaya koymuş bir kadrodur. Dersim'in üzerindeki karanlığı değerli milletvekili arkadaşlarım siz kaldırdınız. 12 Eylül'ü yargıya siz taşıdınız. 28 Şubat'ı sizler hem yaşadınız, hem hesaplaştınız. Biz devletin diliyle değil, milletin diliyle konuşuruz. Devleti şamar oğluna çevirmek isteyenlere çanak tutmayız."

"Biz 30 yıldır terörle mücadele ediliyor. Bu mücadelede zaman zaman hatalar yapılıyor. Bingöl'de bir vatandaşımız geçmişte dur ihtarına uymadığı için canlı bomba şüphesi nedeniyle vuruldu. Bu tür hataları yapan insanlar hakkında işlemler yapıldı, yapılıyor. Terörle mücadelede yanlış ve vahim sonuçlar ortaya çıktı. Ama biz hukuktan ve demokrasiden taviz vermeden terörle mücadele ettiğimizi söylüyoruz. Mesele bu kadar basit değil. Bu salonda erkek milletvekili arkadaşlarım hepiniz askerik yaptınız. Kendinizi lütfen bir anlığına Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine giden bir aracı takip eden jandarmanın yerine koyun. Araç dur ihtarına uymadan ilerliyor. Orada nasıl bir gerilimin yaşandığını hissedebiliyor musunuz? Güvenlik güçleri o araca müdahale edebilir. Peki ya kaçan kişi sigara kaçakçısı ise? Ya o aracın içinde babasından gizlice arabasını kaçırmış ehliyetsiz haylaz bir çocuksa? Aracı takip eden güvenlik görevlisinin gözünün önüne amirinin söylediği ' yüzde 100 emin olun' talimatı geliyor. Güvenlik güçleri üzerinde öyle bir gerilim oluşturuluyor ki, adeta hata yapmaya zorlanıyorlar. Vurgun yiyen karakoldaki gaziler yerden yere vuruluyor. İşte Aktütün'de 25 yavrumuz şehit oldu. Aynı şekilde Taşdelen'de şehitler verdik. Terörle mücadele edenin de insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani, bir tarafta öldürmeyi amaç edinen, diğer tarafta yaşatmayı amaç edinen iki taraf var. Anafartalar Çarşısı'nda mesai bitiminde durakta otobüs bekleyen 9 kişiyi katlettiler. Hangimizin aklında?

"BDP'LİLER CESET AVCISIDIR"

Uludere'de o kadar hassasiyetiniz olsaydı, tabutların üzerine tetör örgütünün renklerini sardırmazdınız.Tv ekranlarından ahkam kesmek kolay, siyaset kürsülerinden istismar yapmak kolay. CHP lideri çıkmış o aracı neden durduramadınız" diyor. Bu tavır BDP ile birlikte teröre kan veren can veren bir tavırdır. Bitlis Güroymak'taki saldırıyı kim hatırlıyor? 5 polisimiz orada şehit oldu. Arkadan gelen ailenin bulunduğu araç tahrip oldu, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben BDP'lilere farklı sıfatlar kullanınca yaraları olduğu için gocunuyorlar. Tehditleriniz hiç bir zaman AK Parti iktidarını yıldırmayacak. Güroymak'ta 11 kişiyi katledilen teröristi Malatya'ya gönderdiler. Babası ben bu cesedi BDP'lilere vermek istemiyorum" dedi. BDP'li vekilde o cesedi almak için her türlü çirkinliği yaptı. Bunlar ceset avcısıdır. Uludere'yi dillerinden düşürmeyenler, Norşin'dekileri hatırlamazlar. 30 yılda verdiğimiz 40 bin canı hiç umursamazlar.

ULUDERE OLAYI

Uludere bölgesinde döşenen o mayına kaçakçıların hiçbiri basmıyor. Harita kimlerin elinde olabilir?bakın burası çok hassas. Terörle mücadelede ne kadar kararlıysak bunu hukuki çerçevede sürdürmeye de o kadar kararlıyız. Biz hiçbir hatayı örtmeyiz. Ama yargısız infaz da yaptırmayız. Bu nedenle soruşturmanın bitmesini beklemek en doğrusudur. Uludere'yi istismar edenler 30 yılda verdiğimiz 40 bin canı hatırlamazlar.... Biz hiçbir hatayı örtmeyi çalışmıyoruz. Ancak hatalar için yargısız infaz da yapmayız. Uludere terörle mücadelenin hassasiyeti nedeniyle çok istismar ediliyor. Şehit olan mehmetçiklerimizi neden bahsetmiyorlar. Neden çünkü ucunun nereye dokunduğu belli. Biz terör örgütünün istismarını anlarız, onların işi bu. BDP'yi anlıyoruz onların zaten iradesi yok ipleri terör örgütüne bağlı. Ancak CHP'ye, medya ne yapmaya çalışıyor. Wall Street Journel sana ne oluyor. Olmayan bir şeyi oluyor gibi göstermek senin neyine. Ha biliyoruz ki ABD'de bir şeçim var. Belli ki onlarda bir yerlere çalışıyor." Uludere'de ytapınası gerekenleri devlet de hükümet de misliyle yapmıştır. Gelişmeler son derece dikkatle takip ediliyor. Türkiye artık BDP'li kalleşlerin PKK'lı kalleşlerin gelip benim askerimi katlettiği bir ülke değildir. Muhalefet partileri medya bu soruşturma sürecine daygı duymak zorunda. Uludere üzerinden sistemlibir operasyon yürütülüyor.