Ağar vefa

Ankara kulislerine, cezaevinde yatan Mehmet Ağar damga vurdu. Eski ve yeni bürokratların eski bakana, 'vefa ziyaretinde' bulunmak istedikleri iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 00:41
Ağar vefa

İÇİNDEKİLER

Susurluk davasından hüküm giyen Mehmet Ağar, Ankara'da bürokratların ana gündem konusu oldu. Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nda görevli bürokratların, Ağar'ı cezaevinde ziyaret etmek için fikir birliğine varmaya çalıştıkları öğrenildi. Eski Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Susurluk davasından aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca, 25 Nisan günü cezasını çekmek üzere Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki K1 Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'na teslim oldu. "Ağar mahkumu", o günden beri ziyaretçiler yalnız bırakmadı. Çok kitap okuması ve araştırmacı kişiliğiyle tanınan Ağar'ı, son olarak Yenipazar Karaçakal Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke ziyaret etti. Teke, Mehmet Ağar'a "Yaşayan Geçmiş Karaçakal Yörükleri" adlı bir kitap hediye etti.

BAZILARI ÇEKİMSER
Mehmet Ağar, siyasetin nabzının attığı Ankara'da da unutulmadı. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nda görevli bürokratların Ağar'ı ziyaret etmeyi düşündükleri öne sürüldü. Bürokratların Yenipazar'da yatan Ağar'a "vefa" borçlarını ödemek için bu ziyareti gerçekleştirmeyi planladıkları öğrenildi. Ancak bazılarının ziyaret konusunda çekimser kaldıkları bilgisine ulaşıldı.