Kurtulmuş: Anayasa yapmanın iklimi millette

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa yapmanın ikliminin millette olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2012, 16:33
Kurtulmuş: Anayasa yapmanın iklimi millette

İÇİNDEKİLER

'Asıl iklimi bozuk olan yerin parlamento olduğunu' öne süren Kurtulmuş, parlamentonun bu iklimi düzeltmesi gerektiğini vurguladı.

Numan Kurtulmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yeni anayasa çalışmaları doğrultusunda görüşmelerde bulunan Kurtulmuş ve Hisarcıklıoğlu görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, 'Yeni anayasa yapma iklimi' tartışmalarına değindi. Yeni anayasa yapma ikliminin millette olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Zaman zaman 'Yeni anayasa iklimi geldi mi?' tartışmaları oluyor. Bize göre anayasa yapma iklimi millette vardır. İklimi bozuk olan yer ise parlamentodur. Parlamentonun bu iklimi düzeltmesi lazım." şeklinde konuştu.

Parlamentonun bir numaralı vazifesinin ve milletin verdiği en önemli ödevin yeni anayasa yapmak olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, mart ayı başından itibaren 'Kavgayı bırakın yeni anayasa yapın' sloganı ile parlamentoyu teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise düzenledikleri Anayasa Platformu çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Halkın tartışarak ne düşündüğünü Meclis'teki Anayasa Komisyonu'na teslim etmek üzere çalışmalar yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, çalışmalarını cumartesi günü İstanbul'da tamamlayarak ilgili komisyona sunacaklarını açıkladı.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, parti olarak hazırladıkları anayasa taslağını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na verdi.