Meclis'te başörtüsü krizi

Manisa'da 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde başörtüsü krizi yaşandı. Bir gazeteci eşi başörtülü diye protokole oturtulmadı.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 23 Nisan 2011, 18:02
Meclis’te başörtüsü krizi

İÇİNDEKİLER

Başörtülü bir kadın ile eşi, Genel kurulda resmi erkana ayrılan locaya gelerek oturdu. Çift, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında görevlilerin uyarısıyla locadan çıkarıldı. Bu kadının Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, eşinin de Antalya'da bir hastanenin başhekimi olduğu öğrenildi.

Çiftin locadan çıkarılması sırasında görevlilerle kısa bir tartışma yaşamaları, Genel Kurul salonundakilerin de dikkatini çekti. Parti yöneticileri, liderlerin yanına giderek konuyla ilgili bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, Genel Kuruldan ayrılırken, gazetecilere, ''hareketliliğin nedenini'' sordu. Gazeteciler de Erdoğan'a, Genel Kurulda yaşanan durumu anlattı.

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli, kulisten ayrılırken, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'a yarın İzmir'den yanıt vereceğini söyledi. Bir süre önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de uzun aradan sonra Meclise geldi.

Listede yer almayan milletvekilleri, Genel Kurulda fotoğraf çektirirken, toplantı sonrasında da birbirleriyle vedalaştılar. Milletvekilleri, kuliste, ''Artık bir daha Meclise misafir olarak geliriz'' diyerek espri yaptılar.