Çiller, Erbakan'ı böyle anlattı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın baskı sürecinde inancını ve direncini koruduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2011, 11:04
Çiller, Erbakan’ı böyle anlattı

İÇİNDEKİLER

Habertürk'e konuşan, 28 Şubat sürecinde Erbakan'la koalisyon hükümeti kurmuş olan Tansu Çiller, Erbakan'ın baskı sürecinde inancını ve direncini koruduğunu söyledi.

"Hizmet, inanç insanıydı, insanı severdi. 28 Şubat'ta birlikte iktidardaydık. 28 Şubat sürecine birlikte tanıklık yaptık. İnancını ve direncini bir kez daha orada bizzat gördüm. Bütün ailesine ve milletimize, yakınlarına, Saadet Partisi mensuplarına başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun.

O süreçte birlikte iktidardaydık, o sürecin bütün ayrıntılarına tanıklık ettik birlikte. Tespitleri genelde aynıydı fakat dirençle yaklaştık olaya. İnançlı olduğunu bir kez daha gördüm. Ama tekrar ediyorum siyasetimize damgasını vurmuş bir isimdir.

Sayın Erbakan hep inancıyla yaşadı, 28 Şubat'ta da bunu dava arkadaşları birlkte gördüler. Hoca tarafı vardı, eğitmeyi severdi. Aslında kendisinin hocalık yaptığı, sonra da dava arkadaşı olan arkadaşları bugün iktidarda. Dolayısıyla o hocalık tarafının da bugün saygıyla anılması lazım. Her zaman iddiasında ısrarlı olan bir kişiydi, uzun süre siyasette olmasının bir nedeni de bu olmuştur. Bugün artık başsağlığı dilemektir söylenecek son söz.

28 Şubat'ı ayrı analiz etmek lazım. Bugünün meselesi olduğunu düşünmüyorum ama sayın Erbakan o çizgisinde devam etti. Son ana kadar bu siyasetteki varlığına ve davasına olan inancında, hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz gibi bir takım tartışmalara ışık tuttu. Bunlara enerji kattı. Dolayısıyla davasına olan inancını sonuna kadar gördük. Bu direnci 28 Şubat'ta da görmüştük."