Balyoz'da 'akrep'li icra

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2011 Güncelleme 21 Ocak 2011, 02:26
Balyoz’da ’akrep’li icra

İÇİNDEKİLER

Balyoz Darbe Planı çerçevesinde hazırlandığı iddia edilen Suga Harekat Planı belgeleri arasında, şok bir kayıt daha ortaya çıktı. YAŞ'ta terfi alamamasına rağmen Askeri Yüksek İdare Mahkemesi tarafından terfi ettirilmesine karar verilen Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu tarafından hazırlandığı ileri sürülen belge, Gavremoğlu'nun "Deniz Kurmay Albay" rütbesinde olduğu 10 Ocak 2003 tarihine ait.
Belgede, "Suga Harekat Planı'nın icrasına karşı çıkan komutanların", yemin ettirilerek görevlendirilen Deniz Kuvvetleri personelleri tarafından tutuklanması emrediliyor. Belgede bu amaçla tutuklamaları gerçekleştirecek personele "akrep" oralak bilinen "mp-5" silah verildiği ifade ediliyor.

'MAIL'LERE GİRİLMİŞ
Bu arada, Deniz Kuvvetleri'nde alt rütbeli subayların komutanları olan amiralleri fişlediği ve takip ettiğini gösteren raporlar da yer alıyor. Belgelerde Yüzbaşı rütbesindeki subayların amiralleri adım adım takip ettirdiği, hatta Tümamiral Murat Bilgel'in e-maillerine girilerek kişisel verilerini elde etmeye çalıştıkları görülüyor. Hazırlanan raporlarda "Ramazan ayında bazı günler oruç tuttuğu tespit edilmiştir" gibi bilgiler yer alıyor.