CHP'li belediyeden skandal hata

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamalarına çok kısa bir süre kaldı. Ancak İzmir'de CHP'li Konak Belediyesi, hala Cumhuriyet'in 86. yılını kutluyor.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 10:29
CHP’li belediyeden skandal hata

İÇİNDEKİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi tarafından asılan afişlerde, Cumhuriyetin kaçıncı yılını kutlayacağımızla ilgili çelişkili bilgiler yeralıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili astığı afişlerde, doğru tarih olan 87. yıldönüm kutlanırken, Konak Belediyesi'nin afişinde ise 86. yıldönümü kutlanıyor.

Her iki belediye tarafından Karabağlar ilçesi Üçyol Meydanı'nda asılan iki farklı kutlama afişindeki bu yanlışlık vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Onur Metin, kentin 'Cumhuriyet'in Kalesi' olarak adlandırıldığını belirterek, bu durumun İzmir'e yakışmadığını söyledi. Metin, "Bir belediye doğrusu olan 87. yılı kutlarken, diğeri ise hala 86. yılda kalmış, hala onu kutluyor. Böyle birşey olur mu? Bu nasıl belediyecilik? İzmir'e yakışmadı" diyerek tepkisini dile getirdi.