Dört dilde karşılama

Mardin, Cumhurbaşkanı'nı Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice 'Hoşgeldiniz' afişleriyle karşıladı. Gül de 'Bu tarihi mirası korumak anayasal görevdir' mesajını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2010 Güncelleme 26 Ekim 2010, 02:30
Dört dilde karşılama

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çeşitli açılışlar için gittiği Mardin'de "Hoşgeldiniz" sürpriziyle karşılaştı. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun kente astırdığı Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice "Sayın Cumhurbaşkanım Mardin'e Hoşgeldiniz" afişleri, dün kentte günün konusu oldu.

SOHBET ETTİ, MIRRA İÇTİ
Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'nde düzenlenen "Abidin Dino Mardin'de" sergisinin açılışını yapan Gül, daha sonra Kasımiye Medresesi'ni ziyaret etti. Gül çifti, medrese bahçesine dostluk, barış ve kardeşliği simgeleyen zeytin ağacı dikti ve ağaçlara ilk suyu verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda da eşiyle çay bahçesinde oturan Gül, Süryani, Kürt ve Arap asıllı vatandaşlarla sohbet etti. Kadınların zılgıt çekerek karşıladığı çay bahçesinde Gül çifti, mırra içti. Birçok dinin ve medeniyetin izlerini taşıyan Mardin'in güzelliklerinin iyi korunduğunu, daha iyi korunması için özen gösterileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Burada insanlar huzur ve barış içinde yaşıyor. Bundan sonra da yaşamaya devam edecekler. Mardin önemli bir kültür mirasına sahip. Bu mirası yaşatmak aynı zamanda anayasal görevimizdir" dedi.