Çözüme zorlu süreç

Fiilen çözüm yoluna giren 'başörtüsü sorunu', siyaset ve yargıdan gelen açıklamalarla yine düğümlendi. Erdoğan ise çözüm için seçim sonrasını adres gösterdi: Meclis'te anayasa çoğunluğu yok. Hazırlık seçim sonrası için yapılsın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2010 Güncelleme 21 Ekim 2010, 02:56
Çözüme zorlu süreç

İÇİNDEKİLER

Üniversitede başörtüsü yasağına yönelik çözüm arayışları, dün art arda gelen açıklamalarla çıkmaza girdi. AK Parti grup başkanvekilleri, çözüm için dün önce CHP'nin kapısını çaldı. Ancak, "Gelin bu dramı bir komisyon kurarak birlikte çözelim" önerisi götüren AK Parti, CHP'den "Seçim barajı, dokunulmazlık ve YÖK de bu pakette olmalı" yanıtını aldı. CHP aksi halde komisyona üye vermeyeceğini bildirdi. MHP de "Çözüm mutabakatla bir anayasa yapmaktır, mutabakatı sağlamak da iktidarın görevidir" dedi.

BDP: İNANÇ PAKETİ OLSUN
BDP'nin yanıtı ise "İnanç paketi olusa destek veririz" oldu. Temaslardan sonuç çıkmazken, gelişmeleri Finlandiya'da değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan da seçim sonrasını işaret etti: "CHP'nin ön şartları ortaya çıktı. Samimi olmayınca böyle çarşaflıyorlar. Bugün türbanla ilgili anayasa değişikliği için Meclis'te çoğunluk yok. Herkes esas hazırlığını yapsın. 2011 seçiminden sonra bunlar konuşulur."