Erdoğan'dan CHP'ye samimi çağrı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu samimiyet çağrısı...

Giriş Tarihi 11 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 11 Eylül 2010, 16:20
Erdoğan’dan CHP’ye samimi çağrı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü kızların üniversiteye girebilmesi ile ilgili olarak, ''Pazartesi günü Meclise başvurularını yapsınlar ama sadece bir imza ile değil, 110 imzayla yapacaklar ki samimiyetlerini görelim. Çünkü Anayasa Mahkemesine müracaatta bu kadar imza gerekiyor. Biz onların arkasına vagon olalım'' dedi.

Erdoğan, TV Net'te canlı yayına katılarak, soruları cevapladı. Referandum sürecindeki yoğun çalışma programı hatırlatılarak, bu enerjiyi nasıl bulduğunun sorulması üzerine Erdoğan, halkın ilgisinin farklı bir enerji verdiğini söyledi.

Erdoğan, halkında desteğiyle yarın sandıklardan farklı bir şekilde ''evet'' çıkacağı yönündeki inancını dile getirdi.

''BU İFADELER BANA GÜVEN VERMİYOR''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''başörtü yasağının kaldırılmasında samimi, genel af konusunda ciddiyiz'' sözlerinin hatırlatılarak, ''Referandumdan sonra herhangi bir teşebbüs bekliyor musunuz'' diye sorulması üzerine, şöyle konuştu:

''Bu ifadeler bana güven vermiyor. Bunların hepsi şu anda istismara yönelik, 'bunu söylersem bir netice alabilir miyim' türünde ifadeler. Sürekli olarak soyutta kalıyorlar. Olayı somut olarak ortaya koymuyorlar.

Bugünden tezi yok, pazartesi günü hemen Meclise başvurularını yapsınlar ama sadece bir imza ile değil, 110 imzayla yapacaklar ki samimiyetlerini görelim. Çünkü Anayasa Mahkemesine müracaatta bu kadar imza gerekiyor. Aynı şeyi de burada yapsınlar. Biz onların arkasına vagon olalım. Sayın Bahçeli'nin 'dibini görmediğimiz kuyuya girmeyiz' türü bir ifadesi olmuş. Biz zaten kuyunun dibini gördük beraber yaptık bu işi ama susuz kuyuya inmeyelim. Orada su olsun ki herhangi bir sıkıntı yaşamayalım. Onun için de diyorum 110'u görelim. 110'u görmeden oraya inemeyiz.''

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadele konusunda da ne düşündüğünü net ve açık şekilde ortaya koyması gerektiğini belirterek, ''Gerekirse yazılı olarak açıkla. (Genel af) Öcalan'ı kapsamaz' diyor ama Öcalan ile bitmiyor ki. Başka liderleri var bu işin. Bunları kapsıyor mu kapsamıyor mu?'' diye sordu.