SSK sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü alma

İnternette yapacağınız SGK hizmet dökümü sorgulama ile tüm sigortalılık bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Sigortalılık tescil ve hizmet dökümü bilgilerini SGK hizmet dökümü sorgulama işlemiyle E-Devlet Kapısı portalından öğrenilebiliyor. E-Devlet Kapısı portalı üzerinden 7/24 SGK hizmet dökümü sorgulama ile sigortalılık bilgilerinizin detaylarına ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgeleri, bir vatandaşın tüm sigortalılığını gösteren evraklardır. Bu nedenle de pek çok işlemde ihtiyaç duyulan en temel evraklardan birisidir.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2019, 12:26 Güncelleme 25 Eylül 2019, 12:26
SSK sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü alma

İÇİNDEKİLER

Sigortalılık bilgilerinizi öğrenebileceğiniz SGK hizmet dökümü belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altındaki 4A/4B/4C sigorta kollarına ilişkin tüm detayları görebileceğiniz bir belgedir. SGK çatısı altındaki tüm sigorta kollarından bağlı bulunduğunuz(çalışma süreniz olan) tüm sigortalılıklarınızın detaylı bilgilerini görüntüleyebileceğiniz SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini artık internetten yapabiliyorsunuz. SGK tescil bilgilerinizi ve çalışma sürelerinize ilişkin hizmet dökümünüzü görebileceğiniz SGK hizmet dökümü belgesi ile tüm sigortalılığınız ile ilgili tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.

SGK Sorgulama İşlemi Nereden ve Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümü belgeleri, bir vatandaşın tüm sigortalılığını gösteren evraklardır. Bu nedenle de pek çok işlemde ihtiyaç duyulan en temel evraklardan birisidir. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde;

  • SGK tescil durumu bilginizi,
  • SGK ilk işe başlama tarihinizi,
  • SGK işe giriş ve çıkış bilgilerinizi
  • SGK toplam kazanıcınızı,
  • SGK prim ödeme gün sayınızı,
  • SGK prim ödeme dönemlerini,
  • SGK ödenen prim tutarlarını,
  • SGK sicil numaranızı,
  • SGK sigorta statünüzü,

Öğrenebilirsiniz. Bu SGK sigortalılık bilgilerini içeren bir belge olması ile de çok sayıdaki resmi işlemde sigortalılık bilgilerinize ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir evraktır.

SGK Hizmet Dökümü Belgesi Nerelerde Kullanılır?

SGK hizmet dökümü sorgulama ile sigortalılık sürelerinize dair tüm detaylara ulaşabilir ve SGK emeklilik hesaplama işlemlerinizi güncel ve doğru sigortalılık bilgileriniz üzerinden yapabilirsiniz. Bu şekilde daha yüksek yaşam standartlarına sahip olacak bir emeklilik dönemi için kariyer planlamalarınızı dahi düzenleyebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi, bankalara yapacağınız kredi ve kredi kartı başvurularınızda kullanabileceğiniz bir belgedir. Bankaların kredi ve kredi kartı ürünlerini kullandırmada çalışma durumunuza ilişkin olarak tüm belgeleri SGK hizmet dökümü belgesi ile görebiliyor. Bununla birlikte geçmiş çalışma detaylarınızın görüntülenmesi gereken bir diğer işlem olan iş başvurularında da SGK hizmet dökümü belgesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle de kredi ve kredi kartı, iş başvuruları gibi işlemlerde SGK hizmet dökümü belgesini kullanabilirsiniz.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Türkiye' de tüm kamu kurumlarının internet servislerini tek bir çatı altında toplayan E-Devlet Kapısı portalı üzerinden SGK internet servislerini de kullanabiliyorsunuz. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini de bu sayede 7/24 E-Devlet Kapısı portalı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet Kapısı üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilmeniz için öncelikle E-Devlet kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer daha önce E-Devlet kimlik doğrulaması yapmadıysanız mutlaka önce E-Devlet giriş yöntemlerinden birisini edinmelisiniz. Daha sonra SGK' nın E-Devlet Kapısı portalında bulunan servislerini kullanarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

  • Tarayıcınızda "turkiye.gov.tr" şeklindeki E-Devlet Kapısı portalı resmi adresini açın.
  • E-Devlet Kapısı portalı üzerinde kimlik doğrulama için sayfanın sağ üst kısmındaki "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.
  • E-Devlet Kapısı kimlik doğrulama ekranında yer alan giriş yöntemlerinden istediğinizi kullanarak, kimlik doğrulaması yapın(E-Devlet Şifre, Mobil imza, E-İmza, T.C. kimlik kartı ve İnternet bankacılığı).
  • E-Devlet kimlik doğrulamasıyla açılan kişisel E-Devlet platformunda ana sayfada bulunan "Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim" yazılı beyaz kutucuğa "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazın ve sonundaki "Arama" simgesine tıklayın.
  • E-Devlet arama sonuçlarında ilk sırada bulunan SGK' nın "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada doğrudan 4A/4B/4C sigortalılıklarınıza ilişkin olarak tescil bilgilerinizi ve hizmet dökümü detaylarınızı görebilirsiniz.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Belgesi Alma

E-Devlet Kapısı üzerinde SGK Tescil ve Hizmet Dökümü servisinde sol üst köşede bulunan "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayarak, resmi işlemlerde kullanmak üzere yasal geçerliliği olan SGK hizmet dökümü belgenizi alabilirsiniz. Bunun için "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıkladığınızda;

  • Doğrudan vereceğiniz kurum ya da kişi e-posta adresine gönderim yapabilirsiniz.
  • Sağ üst köşedeki "Dosyayı İndir" seçeneğine tıklayarak, bir yazıcı bağlantısı aracılığıyla bilgisayardan belgenin çıktısını alabilirsiniz.