12 yıl sonra yeniden gösterimde: Avatar, bir kez daha tüm zamanların en çok gişe hasılatı getiren film oldu

Çin’de 12 yıl sonra yeniden gösterime giren Avatar, bir kez daha tüm zamanların en çok gişe hasılatı getiren film oldu. Avatar, dünya genelinde toplam 2.8 milyar ABD doları gişe hasılatı yaptı. James Cameron'un yazıp yönettiği Avatar, üç boyutlu sinema tekniği ile çekildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2021 Güncelleme 15 Mart 2021, 07:02
12 yıl sonra yeniden gösterimde: Avatar, bir kez daha tüm zamanların en çok gişe hasılatı getiren film oldu

İÇİNDEKİLER

2009 ABD yapımı destansı bilimkurgu filmi "Avatar", Russo kardeşlerin "Avengers: Endgame" filmini tahtından indirerek, tüm zamanların en çok gişe hasılatı getiren filmi unvanını geri aldı.

Çin'de (Covid-19) salgını sonrası sinemaları canlandırmak hedefiyle yeniden gösterime giren Avatar, ilk iki günde 12.3 milyon ABD Dolar hasılat elde etti.

Böylece iki rakip film arasındaki küçük fark, "Avatar" lehine tekrar değişti.

"Avatar" son hamlesiyle gişede dünya genelinde toplam 2.8 milyar ABD Doları elde ederken, "Avengers:Endgame" 2.7 milyar ABD Doları ile ikinci sırayı aldı.

Sinemalara 3D teknolojisini ilk kez getiren film olan Avatar, vizyona girdiği 2009'da yalnızca Çin'de 206 milyon dolar hasılat sağlamayı başarmıştı.

Önümüzdeki süreçte Endgame'in tekrar yayınlanması halinde yine benzer bir durum görebiliriz.

MALİYETİ TAM 300 MİLYON DOLAR


Filmin senaryosunu Titanik, Yaratık 2, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron yazdı.

Üç boyutlu (3D) sinema tekniği ile çekildi. 18 Aralık 2009 tarihinde gösterime giren Avatar'ın tahmini yapım maliyetinin 280–310 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Filmin pazarlama maliyeti de 150 milyon dolardır.