Halis Karataş ve atı ‘Bold Pilot’un hayatı film oldu

Yarışların efsane ismi Halis Karataş ve şampiyon atı ‘Bold Pilot’un hikayesi, ‘ŞAMPİYON’ adıyla sinemaya uyarlandı. Filmde ünlü jokeyi canlandıran Ekin Koç, aylarca binicilik dersleri aldı. Eser daha vizyona girmeden dünyaya ün saldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2018 Güncelleme 09 Ekim 2018, 03:32
Halis Karataş ve atı ‘Bold Pilot’un hayatı film oldu

İÇİNDEKİLER



Efsane
jokey Halis Karataş'ın hayatı, sinemaya uyarlandı. Yarışçılık tarihinin en önemli jokeyi Karataş, 19 yaşında Özdemir Atman'ın yanında işe başladı. Atman'ın sahibi olduğu "Bold Pilot"u çalıştırdı. 96-98 yıllarında Bold Pilot ve Karataş ikilisi rekorlar kırdı. Bu arada Karataş'ın kalbi, kendisini yetiştiren Atman'ın kızı Begüm için attı. Birbirlerine aşık olan ikili, nikahlandı. Ancak Begüm Hanım, 2014'te kanser sonucu hayata gözlerini kapadı.


Efsane yarış atı Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki ölümsüz aşk, "Şampiyon" adlı filme yansıdı. Filmde, ünlü jokeyi Ekin Koç, Begüm Atman'ı da Farah Zeynep Abdullah canlandırdı. 'Şampiyon'un 7 Aralık'ta vizyona gireceği açıklandı. Ekin Koç'un film için aylarca binicilik dersleri aldığı ve sürükle Karataş ailesiyle bir araya geldiği ortaya çıktı. "Şampiyon", daha vizyona girmeden yurt dışından teklifler almaya başladı.

At yarışlarının efsanesi "Bold Pilot", 2015 yılında hayatını kaybetmişti.



Unutulmaz başarılara imza atan Karataş ve Bold Pilot ikilisinin 1996 yılı Gazi Koşusu'ndaki 2:26:22'lik rekoru hala geçilemedi.

HALİL ÇİLİNGİR