Boğaz’ın kraliçesi

Kanlıca’da Ethem Pertev Yalısı’nın iç mimarlığını üstlenen Mica Ertegün, bir kez daha Boğaz’da... Dünyanın en iyi 10 mimarından biri olan Mica Hanım, bir Amerikalı’nın satın aldığı yalının iç mekanını

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2018 Güncelleme 02 Ekim 2018, 03:02
Boğaz’ın kraliçesi

İÇİNDEKİLER

Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden merhum Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Hanım, İstanbul hayranı. Kanlıca'da Ethem Pertev Yalısı'nın iç mekanını restore eden ve özel çalışmasıyla birçok ünlü dergiye kapak olan Mica Ertegün, bir kez daha Boğaz'da hünerini sergileyecek.

MAC II firmasının başkanı olan ünlü Manhattan tasarımcısı Mica Ertegün, 4 ay önce bir telefon aldı. New York'ta adı gizli tutulan ünlü bir broker'ın satın aldığı yalının iç mekanını Mica Hanım'ın yapılması istendi. Konu İstanbul Boğazı olunca, Mica Ertegün teklifi geri çevirmedi. İç mekanın büyük bir kısmı, İstanbul'un eski mahallesindeki devasa bir asırlık dükkan ve küçük fabrika labirenti olan Kapalıçarşı'dan geldi.




KAPALIÇARŞI'YA GİTMEK HEP ÇOK ÖZELDİR...
Mica Hanım, "Çarşıya gitmek eğlencelidir ama Kapalıçarşı'ya gitmek hep çok özeldir. Ancak orada pazarlık çok önemlidir. Bu bir eğlencedir aslında. Yalı küçük gibi görünse de 7 odası var. Şimdi orayı harika bir yaşam alanına çevireceğiz" dedi. MAC II firmasının, bu çalışmadan 4 milyon dolar alacağı öğrenildi.