Kraliçe’den büyük onur

Lady Gaga ve Kylie Minogue’u giydiren Modacı Zeynep Kartal’a, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’ten jest. Kartal, Elizabeth’in mücevherlerini defilede takacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2018 Güncelleme 05 Eylül 2018, 02:10
Kraliçe’den büyük onur

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, bu yıl 15 Eylül'de gerçekleşecek Londra Moda Haftası kapsamındaki defilesinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e ait olan üç mücevher tasarımlarını üzerine taşıyacak. Kraliyet'ten özel izinle alınan bu üç değerli mücevher, tarihte ilk kez bir moda tasarımcısına defilesi için emanet edilecek.



Kraliçe II. Elizabeth'in kişisel koleksiyonuna ait olan mücevherleri Zeynep Kartal'ın kullanacak olması İngiliz medyasında da geniş yer buldu. Kartal, bu defileyle ilgili olarak "Her zaman hem ülkem hem de İngiltere arasında bir kültür köprüsü kurmayı amaçladım. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in koleksiyonunda yer alan üç mücevherini tasarımlarımın üzerinde görmek benim için büyük bir mutluluk" dedi. İngilizler, Kartal'ın tasarımlarının çok özel olduğuna dikkat çekti.



Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, dünyaca ünlü isimlerden Lady Gaga, Kylie Minogue, Bebe Rexha, Ellie Goulding, Cherly Cole, Tess Daly, Winnie Harlow, Massie Williams, Michelle Keegan ve Lucy Fallon'u giydirmesiyle de tanınıyor.