Çöp harekatı

Bayram tatilini Ege’de geçirenlerden geriye, çöp yığınları kaldı. Bir grup çevreci de bu çirkinliğe ‘Dur’ demek için 15 Eylül’de temizlik hareketi yapacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2018 Güncelleme 28 Ağustos 2018, 00:00
Çöp harekatı

İÇİNDEKİLER



Kurban Bayramı
tatili bitti, geriye 'çirkin görüntüler' kaldı... Bayramı dünyanın en eşsiz güzelliklerine sahip Ege'de geçiren tatilciler, yaptıkları keyfin faturasını çevreye çıkardı. Masmavi ve yemyeşil koylardan yol kenarlarına kadar her yere çöplerini atan tatilciler, ardında bıraktıkları kirliliği hiç umursamadan da evlerine döndü. Cennet vatanımızın kendi vatandaşları tarafından bir çöplüğe dönüştürülmesi ise dün Ege'nin farklı yerlerinden çekilen ibretlik fotoğraflarla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bu kareleri gören çevreciler ise hemen kolları sıvadı. Çeşme ve Akyaka'da sokaklara çıkan gençler, elleriyle tatilcilerin çöplerini topladı.


ÜNLÜLER DE KATILACAK
Bununla kalmayan bir grup çevreci, 15 Eylül'de Türkiye genelinde yapılacak bir temizlik hareketinin de startını verdi. 15 Eylül'de Akyaka'dan Göcek'e, Bodrum'dan Çeşme'ye kadar birçok noktada buluşacak olan çevreciler, çöpleri temizleyecek. Harekete Şebnem Çapa ve Hande Subaşı gibi birçok ünlü isim de katılacak.



BODRUM
Tatilciler, Bodrum'un en güzel koylarında günlerce keyif sürdü, arkalarında ise bu çirkinliği bıraktı.



ÇEŞME OTOBANI
Dün çekilen bu görüntü, aracıyla seyir halinde olan tatilcilerin çöplerini yol kenarlarına fırlattığını da gözler önüne serdi.



İZMİR

İBRET OLSUN!
İzmir'in göbeğinde yabancı turistlerden insanlık ve çevre dersi... İzmir'in Konak İlçesi'nde bir grup Japon turistin yerlerdeki çöpleri toplarken çekilen görüntüleri, sosyal medyaya damga vurdu.

Saat Kulesi etrafında sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, Japonlar'ın yerdeki atıkları toplarken çevredekilerin de oturdukları yerden kalkmadan onları izlediği görüldü!