Magazin dünyası Hollanda’daki skandallara tepkisiz kalmadı

Tüm Türkiye’nin tepki gösterdiği sözde demokrasi ülkesi Hollanda’yı ünlüler de eleştirdi... Şahan Gökbakar’dan Esra Erol’a Doğuş’tan Ece Erken’e kadar birçok ünlü, sosyal medyadan sert mesajlar yağdırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 02:10
Magazin dünyası Hollanda’daki skandallara tepkisiz kalmadı

İÇİNDEKİLER

Milli iradeye karşı ellerinden geleni yapan Almanya ve Hollanda gibi Batı ülkeleri, artık haddini aştı! Hollanda'daki Türk topraklarına Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının girmesine izin vermeyerek çizmeyi aşan Hollanda polisi, bununla da kalmadı. Faşist polisler, skandala tepki gösteren Türk vatandaşlarına şiddet uyguladı. Türkiye'deki milyonların büyük tepki gösterdiği skandala sanat dünyası da sessiz kalmadı. Ünlü isimler, sözde 'demokrasi' ülkesi Hollanda'da Türk bakanlar ve diplomatlarla gurbetçi vatandaşlarımızın uğradığı çirkin saldırıyı sosyal medya hesaplarında yayınladıkları mesajlarla kınadı. Sanat dünyasından çok sayıda isim "Utanmalısın Avrupa'nın lalesi" şeklindeki yorumlarıyla hem Hollanda'nın skandal tavrını eleştirdi hem de gurbetçilerimizin yanında olduklarını gösterdi.



EROL ÇILDIRDI!
Sadece kariyerindeki başarısıyla değil toplumsal olaylara karşı duyarlılığıyla da milyonların gönlünde taht kuran Esra Erol, Hollanda'daki hainlere de kayıtsız kalmadı. Başarılı sunucu, Hollanda polisinin köpekle Türk vatandaşına yaptığı eziyeti gözler önüne seren bu kareyi paylaştı.

Gördüğü manzara karşısında diyecek söz bulamayan Esra Erol, öfkesini şu mesajıyla gözler önüne serdi: "Hollanda, Türk düşmanı. Hani demokrasi, hani insan hakları! Akıl alır gibi değil bu yasaklamalar, engellemeler."



ŞAHAN ÖFKESİ
Son filmi 'Recep İvedik 5'te Türkiye aşkını gözler önüne seren Şahan Gökbakar, Hollanda'daki skandalların ardından bir kez daha vatan aşkını konuşturdu. Gökbakar, lale çiçeğinin olduğu bir fotoğraf karesini paylaşıp altına sert bir yorum yazdı. Ünlü komedyenin, beğeni ve paylaşım rekoru kıran cümleleri şöyle: "Avrupa ve lalesi Hollanda... Bakan ve diplomatlarımıza yapılan tutuklama, sınırdışı etme ve saçma muamele kabul edilemez. Miting yaptırırsın yaptırmazsın, onu tartışmam ama ülkeye almamak, sınırdışı etmek, uçağını indirmemek falan bunlar kabul edilemez... Çok sinirliyim. Utanmalısın Hollanda!''



'BASKIDAN YILMAYIZ'
Başarılı sanatçı Sibel Turnagöl, Hollanda'ya tepkisini ilk gösteren isimlerden... Turnagöl, "Zaten Türkleri ne zaman sevdiler ki! Onlar, aleyhimizde olan her şeye olumlular. Ama hala bizi tanımadılar. Türkler baskıdan yılmaz" yorumu yaptı.





'BİRİZ, İRİYİZ DİRİYİZ'
Şarkıcı Ebru Yaşar da "Bir kez daha düştü Hollanda'nın maskesi. Densiz, hadsiz Hollanda. Aslında zor değil olacakları kestirmeniz; bir durup geçmişe bakın. Zafer ve adalet biz 'çılgın Türkler'in kanında, kaybetmek ve ihanet siz hadsizlerin fıtratında var. Biriz, iriyiz, diriyiz." sözleriyle Hollanda'nın antidemokratik uygulamalarına olan tepkisini dile getirdi.



'15 TEMMUZ'A BAK'
Doğuş, Hollanda'ya tepki mesajında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girşimi sonrasında Türk halkının verdiği mücadeleyi kasdedip şöyle yazdı: "Hollanda polisi, Türk vatandaşlarımızı köpek ve at ile korkutmaya çalışıyor. 2 dakikada tank sürmeyi öğrenen, tankların önüne yatan hatta F16'ya taş atarak tarihe geçen bir milletiz biz!"




'AKIL TUTULMASI'
ünlü sunucu ve oyuncu Duygu Çetinkaya da Hollanda'ya şöyle tepki gösterdi: "Tarihin en büyük demokratik rezilliğine imza atan Hollanda, ülkece akıl tutulması yaşıyor olmalı. PKK ile oyunları da bozuldu; herhalde onlar delirdi bunlar."




'HAİNLER' ÇIKIŞI
Sanat dünyasının en sivri dilli isimlerinden Nihat Doğan, Hollanda'nın Türkiye ve Türkler'e karşı takındığı skandal tavırlar üzerine açtı ağzını yumdu gözünü. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında vatan sevgisini gözler önüne seren Doğan, sosyal medyadan hem Hollandalı yetkilileri hem de bu skandal sonrası bile ülkesinin arkasında durmayanları topa tuttu:

"Hollanda'da yaşananlardan sonra hala olayı Erdoğan meselesi olarak gören ya beyinsizdir ya kullanışlı aptaldır ya da satılmış haindir. Hollanda'nın yaptığı faşizmi referandum üzerinden değerlendirmek, ahmaklık olur ama referandumun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu Avrupa anladı ama bizim millet halen anlamadı.



'ÇEKİN ELLERİNİZİ ÜSTÜMÜZDEN'
Başarılı şarkıcı Niran Ünsal, Hollanda'daki skandal zincirine en sert tepkiyi veren isimlerden... "Al sana Avrupa! Pislik takımı, çekin üstümüzden ellerinizi. Allah gurbetçi kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun" diyen Ünsal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya ile de gurur duyduğunu açıkladı.



SÖZDE MEDENİ!
Güzel şarkıcı Nadide Sultan, Avrupa'nın özde değil sözde medeni olduğunu söyledi ve ekledi: "Avrupa, daha 150 sene önce tuvaleti kullanmaya başlamış, bildiği ne varsa tıp dahil olmak üzere Doğu'dan almış, sömürgeciliği ve soykırımı daha 50 sene önce bırakmıştır."

ÜNLÜLERİN TEPKİSİ BÜYÜYOR
Alişan: Yıllarca dilinizden düşürmediğiniz demokrasiniz buysa; batsın sizin demokrasiniz. Terbiyesiz ve küstahsınız.
Selma Türkeş: Yazıklar olsun Hollanda'ya. Kınıyorum.
Polat Yağcı: Hollanda'da Türkler'e karşı yapılanlar bizim ülkemizde olsaydı yabancı basın dünyayı ayağa kaldırırdı. Ama Türkiye'ye karşı yapılınca 3 maymunu oynuyor şerefsizler.
Ece Erken: Bakalım Avrupalılar, bu zorbalık ve kepazeliğe dur diyebilecek mi?
Mustafa Sandal: Hollanda'da vatandaş ve devlet büyüklerimize yapılan insanlık dışı muameleyi kınıyorum.
Murat Kekilli: Almanya ve Hollanda konserlerimi iptal etmiş bulunuyorum. Hepimizden özür dileyene kadar da gelmeyi düşünmüyorum.
Gülben Ergen: Ne insan haklarına ne devlet terbiyesine yakışmaz bu kaba tutum.