Bebek özlemine çare Bursa'da

Bursa'da bulunan tarihi kaplıcalar adeta sağlık çağlıyor. Mineralli suları, kısırlığın yanı sıra cilt sorunlarını da kökten çözüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2011 Güncelleme 25 Ocak 2011, 16:50
Bebek özlemine çare Bursa’da

İÇİNDEKİLER

Doğal güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakan Bursa, şifalı sularıyla da hastalıklara care oluyor... Tarih ve doğanın içiçe yaşandığı kentte, şifalı suların büyük bölümü deniz seviyesinden 220 metre yükseklikte kurulu olan Çekirge ilçesinde yer alıyor. Kaplıca suyunun sıcaklığı ise 84 derecenin üzerine çıkabiliyor. Şifalı suları, çeşitli minerallerden oluşup, radyoaktiv bir özelliğe sahip olması bakımında öne çıkıyor. Bölgedeki en eski kaplıca ise adından da anlaşılacağı üzere "Eski Kaplıca" olarak karşımıza çıkıyor. Kaplıcanın tarihi ise Romalılar dönemine kadar uzanıyor. Öyle ki Bizans Kraliçesi Thedora'nın güzelliğini ve gençlik sırrını bu kaplıcadan aldığı düşünülüyor. Bu özelliği sayesinde kaplıcalar, tarihten günümüze kadar sağlık turizmine hizmet ediyor.

DOĞURGANLIĞI ARTIRIYOR
Bursa kaplıcaları hemen hemen her türlü hastalığa şifa oluyor. Bunların başıda ise kadın hastalıkları, romatizma, ortapedi ameliyatları, mide-bağırsak sistemi hastalıkları ve idrar yolu enfeksiyonları geliyor. Kaplıcalardaki mineralli suların ayrıca bebek özlemi çeken çiftlere de umut oluyor. Uzmanlar, şifalı suların kısırlığa care olduğuna dikkat çekiyor.

KENTİN İLK KAPLICASI
Uludağ eteklerinde bulunan Eski Kaplıca, Bursa'nın en eski kaplıcasıdır. Eski Kaplıca'nın şifalı suyu, sindirim yolu hastalıklarına, kadın hastalıklarına ve kalp-damar hastalıklarına çare olmaktadır.

AKARCA MADEN SUYU
Akarca Maden Suyu, Mustafa Kemal Paşa ilçesine bağlı Akarca Köyü'ndedir. İçimi nefis bir sofra suyudur. Aç karnına içilirse karaciğer, safra kesesi ve idrar yollarına iyi gelir.

ÖZEL BANYO TEDAVİSİ
Yenikaplıca ve Kaynarca Hamamı, Kanuni Sultan Süleymen tarafından yaptırılmış olmasından dolayı tarihi bir özellik taşımaktadır. Şifalı suyu cilt hastalıklarında, kilo vermede ve solunum yolu hastalıklarında etkili olmaktadır. Yenikaplıca ve Kaynarca Hamamı özel banyoları, turistik bölüm, masaj ve spor salonlarıyla da ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatmaktadır.

SGK'LILAR İÇİN ŞANS
Bursa'daki birçok kaplıca, SGK'lı olanlar için son derece ideal. Yetkililer, sigortalı olanların günlük 25 liraya konakladığını belirtiyor. Her yıl birçok SGK'lı da burada tedavi oluyor.