Bronşite son!

Samsun Kaplıcaları, özellikle bronşit problemlerine çare oluyor... Bölgenin şifalı suları, sinir, mide, cilt ve romatizma hastalıklarını da tedavi ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2011 Güncelleme 21 Ocak 2011, 11:10
Bronşite son!

İÇİNDEKİLER

Karadeniz'in en özel kaplıcalarının bulunduğu illerden biri de Samsun olarak biliniyor... Üzerinde çeşitli uygarlıkların var olduğu ve tarihi zenginlikleri olan Samsun, özellikle son yıllarda kaplıca turizmi ile de gündeme geliyor. Havza bölgesi, diğer tatil merkezlerine göre daha sakindir. Burada 3 farklı mutluluğu birden yaşama şansına sahipsiniz. Sabah yayla havasıyla güne başlayıp, öğle saatlerinde kaplıca tedavisiyle değerlendirip gece de bol oksijenli havasıyla huzurlu bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Uzmanlar, Samsun kaplıcalarının son derece kaliteli olduğunu ve özel tedavi programları sonunda kişinin sağlığına kavuşmasını sağladığına dikkat çekiyor. Bölge kaplıcaları, başta kronik bronşit olmak üzere birçok hastalığa şifa dağıtıyor. İşte tedavi ettiği hastalıklar:

Tedavi ettiği hastalıklar
Her çeşit kan (Fakrütdem) hastalıklarında
Cilt hastalıklarında
Sinir hastalıklarında
Sıtma
Dalak şişliği
Mide hastalıkları
Adale ağrıları
Sindirim sistemi bozuklukları
Safra rahatsızlıkları
Romatizma

Nasıl gidilir?
Samsun'a bağlı Havza ilçesinde bulunan kaplıcalar, Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunmaktadır. Kent merkezine 88 kilometre olan kaplıcalara ulaşmak son derece kolay. Kentin birçok bölgesinde kaplıcalara seferler düzenlenmektedir. Özel aracı olanlar için ise tabelalar, kaplıcalara ulaşılmasını kolaylaştırıyor.

SGK'lılar için fırsat
Kaplıcaların bir diğer özelliği ise SGK'lılar için son derece uygun olması. Fiyatların makul olduğu belirtilirken, sigortalı olanlar yüzde 20 veya yüzde 30 gibi bir ücret ödüyor. Kış döneminde de hizmet veren kaplıcalar, özellikle emekliler tarafından ziyaret ediliyor.