Doğallığın peşinde

Bakımlı bir kadının temel taşı... Kısa zamanda, pratik maskeleri basit yöntemlerle yaratmanız mümkün.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2010 Güncelleme 08 Eylül 2010, 00:00
Doğallığın peşinde

İÇİNDEKİLER

Hepimizin zamanı çok kıymetli şüphesiz. Kuaför ve güzellik salonlarında uzun saatler harcayacak vaktimiz olmayabiliyor çoğu zaman. Ama güzellik uğruna gereken ihtiyaçlar da hiç bitmiyor. Her daim bakımlı ve sağlıklı görünmek için sizin de yapacaklarınız var. Hem de kimseye ihtiyaç duymadan...

Gözlere özel ilgi
Gün içinde birçok baskıya maruz kalan gözlerimiz her zaman özel ilgiyi hak ediyor. Bu yüzden gözlerinizi maske desteğiyle rahatlatmak ve nemlendirmek çok önemli. Evde uygulayabileceğiniz ekspres göz maskeleri 10 dakikada harika sonuçlar veriyor. Hazır maskelerin yanı sıra buzdolabınızın da gözleriniz için eşsiz bir cennet olduğunu unutmayın. Doğal ürünlerle pratik maskeler yaratabilirsiniz.

Elma maskesi:
İhtiyacınız olan sadece yarım elma ve bir yemek kaşığı süt. Elmayı ve sütü yarım saat boyunca soğukta bekletin. Elmayı yıkayarak blender'a koyun ve suyunu çıkarın. Ardından sütle karıştırarak pamuk yardımıyla nazikçe göz çevrenize sürün. 15 dk sonra durulayarak çıkarın. Bu maske göz çevresindeki kırışıklıkları ve koyu renk halkalarını azaltacak ve gözlerinizi nemlendirecektir.

Kötü gün saçı
Sabah kalktığınızda hazır saçlarla uyanmak ne kadar da güzel olurdu değil mi? Geceden yapacağınız minik bir işlemle sabah kuaförden çıkmış hissi yaratmak çok basit. Nemli saçınızdan tutamlar alarak, elinizle yuvarlayın ve küçük toplar haline getirin. Ardından kurdele parçasıyla sağlamlaştırın. Daha güçlü sonuç elde etmek isterseniz sprey ya da jöle kullanabilirsiniz. Kalktığınızda güne hazırsınız...

Günde 5 adet tüketin

Cevizdeki yüksek orandaki omega- yağasitleri kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksekkan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. Ceviz tüketimi kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor ve de kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs veprostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ceviz, damarlarda daha az pıhtılaşma özelliği olan kan tipinin üretimine ve iyi kolesterol oranının kötü kolesterol oranına göre artmasına yardım ediyor, kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabiliyor. Cevizdeki yağ asitlerinin kalp hastalıklarını önleme etkileri de mevcut. Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor.