Cıvıl cıvıl bir tatil

Bitmez tükenmez eğlence ve gece hayatıyla güneyin tadını fazlasıyla alabileceğiniz, 24 saat canlı, modern bir turizm merkezi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2010 Güncelleme 16 Temmuz 2010, 00:00
Cıvıl cıvıl bir tatil

İÇİNDEKİLER

Bir düşünsenize... Önünüz masmavi bir deniz, arkanız ise bu maviyi tamamlayan yemyeşil bir orman... Taşından toprağına, ormanından denizine kadar birbirinden güzel tonları barındıran Marmaris, bitmez tükenmez eğlence ve gece hayatıyla güneyin tadını fazlasıyla alabileceğiniz bir turizm merkezi. Kent merkezindeki en önemli tarihi yapı Marmaris Kalesi. Kale'den olağanüstü bir Marmaris panoramasını seyredebilirsiniz. Tarihi geçmişiyle Marmaris, eğlence hayatıyla da öne çıkar. Sahil yolunun hemen arkasında Barlar Sokağı bulunuyor. Kalabalık ve eğlence bana göre değil diyorsanız iddiasız görünümlü bakir koylarına Bozburun'a doğru yeşillikler içinde bir gezi yapabilirsiniz. Bozburun'a gitmek için ben İçmeler, Turunç, oradan da Selimiye, Bozburun, Turgut, Orhaniye, Hisarönü yaptım. Bu rota yokuşlar, inişler ve keskin virajlarla dolu bir yol. Fakat inanılmaz bir manzaraya sahip. İçmeler, turistik tesisleri, plajı ve eğlence yerleri ile Marmaris'in hareketli yerlerinden biri. İçmeler'i geçtikten sonra Turunç yoluna giriliyor ve keskin virajlarla tırmanışlar da başlıyor. Turunç'a girmeden aracınızı uygun bir yere çekip manzaranın tadını çıkarın. Sonraki durak Selimiye. Sığ ve durgun limanı ile ünlü, görkemli panoraması ile de özellikle mehtapta gümüş bir tepsiye benzetilen Selimiye'de sonsuz bir sükunet hakim. Yarımada'nın en bakir kıyısı Bozburun ise adından da anlaşılacağı gibi Marmaris'in diğer bölgelerine göre alışılmadık ölçüde çıplak boz bir kasaba burası. Bozburun'u, daha çok yatçılar tanıyor. En iyi guletlerin burada yapıldığını söylüyorlar. Sonraki durak Hisarönü körfezinin kıyısındaki en önemli turizm merkezlerinden Orhaniye. Çam ağaçlarının renginin denize vurduğu Hisarönü'nde denizin ortasında yürüyen insanlar da dikkatinizi çekecektir. Kumul hareketleri sonucunda karadan başlayıp koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş burada. Bu yaklaşık 600 metrelik şeride Kızkumu deniyor. Bir de efsanesi var. "Sevgilisine ulaşmak isteyen kız eteğine kum koymuş ve denizi doldurarak ilerlemiş. Ama kum yetmemiş ve kızcağız boğulmuş."

Nerede kalınır?
Marmaris merkez gece ve gündüz her zaman hareketli. Daha çok eğlenmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Ama Selimiye, Turunç gibi yerler daha çok çocuklu ailelerin ve kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği yerler. Mavi Deniz Motel: 0252 446 42 20, Nejla Pansiyon: 0252 446 40 44-45, Aqua Hotel: 0252 455 36 33, Elegance Hotel: 0252 412 81 01, Magic Life Resort: 0252 466 64 34, Munamor Vista: 0252 455 3360, Turunç Hotel: 0252 476 70 24.

Ne yenir?
Balık yemek istiyorsanız en tazesini Selimiye'de bulacaksınız. Sardunya Restoran'da bölgede çıkan deniz çipurası, lagos, mercan, akya, trança, orfoz, mezgit, barbunya dan her zaman en tazesini bulabilirsiniz. Marmaris Çetibeli Köyü'nde Çağlayan Restoran'da şelalelerin yanında köy kahvaltısı mevcut.. Tel:0252 426 00 79 Marmaris'in çam balı çok ünlü. Almadan önce tadına bakın...

Nasıl gidilir?
İzmir-Aydın-Çine-Yatağan entemel güzergah. Muğla'yagirmeden yol Marmaris'eayrılıyor. Sakar Geçidi'nden sonraMarmaris'e giriliyor. Diğer birseçenek ise Denizli-Muğlagüzergahı. Marmaris, Muğla'ya56 km, İzmir'e 257 km mesafede.