Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahminlerine göre hafta boyunca ülke genelinde bulutlu hava hakim olacak. Batıdan giriş yapan yeni sistemle birlikte sıcaklıklarda belirgin bir düşüş yaşanacak, birçok bölgede soğuk hava etkisini hissettirecek. Son değerlendirmelere göre 58 ilde sağanak yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi: 04.12.2025 07:26 Güncelleme Tarihi: 04.12.2025 18:16
Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre iç ve batı bölgelerde bulutluluk artarken, Kıyı Ege başta olmak üzere Çanakkale, Balıkesir'in batısı, Manisa, Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor. Diğer bölgelerde daha açık bir gökyüzü hakim olacak. Özellikle İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli şekilde etkisini göstermesi öngörülüyor.

Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

METEOROLOJİ'DEN 6 İL İÇİN SAĞANAK UYARISI: SARI VE TURUNCU KOD VERİLDİ

Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Isparta ve Burdur için sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın yurdun güneybatı kesimlerinde etkili olacak sağanağın, sabah saatlerinden itibaren Antalya ve Muğla'nın il geneli, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı şeridinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Uyardı: Cuma Gününe Dikkat!

Yurdun güneybatı kesimleri, yeni bir kuvvetli yağışlı sistemin etkisine giriyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre, 05 Aralık Cuma sabahından itibaren Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın kıyı kesimleri ile Isparta ve Burdur'un doğu ilçelerinde şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Peki Hangi İller Etkilenecek?

  • Antalya ve Muğla'nın geneli.

  • İzmir ve Aydın'ın kıyı bölgeleri.

  • Isparta'nın güney, Burdur'un ise doğu ilçeleri.

Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Hangi Tehlikeler Kapıda?

Yağış miktarının yer yer 51-100 kg/m²'ye ulaşması bekleniyor. Bu durum ise ciddi riskleri beraberinde getiriyor:

  • Ani Sel ve Su Baskınları: Özellikle kıyı şeridinde hızla yükselen sulara karşı tedbirli olunmalı.

  • Şiddetli Rüzgar ve Fırtına: Yağış anında rüzgarın kuvvetlenmesi bekleniyor.

  • Yıldırım ve Dolu: Gök gürültülü sağanaklara yıldırım düşmesi ve yerel dolu yağışı eşlik edebilir.

  • Ulaşım Aksaklıkları: Özellikle deniz ve hava ulaşımında, ayrıca karayollarında aksamalar yaşanabilir. 🚧

  • Hortum Riski: Kıyı kesimlerde kısa süreli hortum oluşma riski de bulunuyor.

Meteoroloji 58 ili tek tek uyardı: Sağanak 24 saat içinde radara girecek! Kuvvetli geliyor

Sıcaklıklarda kayda değer bir değişim beklenmiyor. Değerler mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar ise çoğunlukla güney ve doğu yönlerden, Güneydoğu Anadolu'da ise kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN