Uzmanı uyardı: Şaşılığı erkenden çözün!

Şaşılık yaygın olarak karşılaşılan göz hastalıklarından biridir ve iki göz arasındaki açısal uyum bozukluğuna bağlı olarak iki gözün aynı anda aynı yere bakamaması durumudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, şaşılıkla ilgili bilgiler veriyor. İşte sizler için derlediğimiz 18 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2023 Güncelleme 18 Ekim 2023, 07:01
Uzmanı uyardı: Şaşılığı erkenden çözün!

İÇİNDEKİLER

Şaşılık, çocuklukta ortaya çıkıyor. Hastalığın en temel belirtisini bir noktaya bakıldığında gözlerden biri düz iken diğerinin kayarak farklı bir açıya yönelmesi oluşturuyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, şaşılıkla ilgili bilgiler veriyor:

Göz küresine yapışan 6 adet kas beyinden uyarı alarak gözün hareketlerini kontrol eder. Bu hareketlerin kontrolünde problem meydana geldiğinde gözlerden biri tam karşıya bakarken diğer göz yukarıya, aşağıya, içe veya dışa kayar. Erken teşhisle tedaviye başlanması önemlidir. Tedavi edilmeyen şaşılık çift görmeye neden olur.



HASTALIK MEVSİMİ
Sonbaharın gelmesiyle enfeksiyon hastalıklarında artış yaşanıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, şu uyarılarda bulunuyor: Çok fazla kapalı ortamda kalmayın. Kalabalıklardan kaçının. Bulunduğunuz ortamı mutlaka havalandırmaya çalışın. Beslenmenize dikkat edin. Özellikle C vitamini açısından zengin besinler tüketin. Suyu da ihmal etmeyin.

EGZAMAYA BADEM YAĞI
Badem yağı, cilt tonunu eşitler. Cildin daha parlak görünmesini sağlar. Kırışıklıkları azaltır. Çatlakları önler. Sedef ve egzamaya iyi gelir.

SAÇLARA LAVANTA
Binlerce yıllık şifa kaynağı lavanta, uykusuzluğu bitirir. Sakinleştirir. Kaygı bozukluğunu alır. Sivilceleri yok eder. Saçları da besler. Kepeklenme ve yağlanmayı önler...

ISIRGAN OTU SAĞLIK DOLU
Antioksidan deposu ısırgan otu, kansızlığı önler. El ve ayaklarda çatlakları engeller. Karaciğer ve pankreas sağlığını korur. Romatizma ağrılarını azaltır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN