Un şeker beyinden gider: Uzmanlar, beyni günler içinde bitiren besinleri sıraladı

ABD'deki Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada bir grup insana 5 gün boyunca bazı besinlerin kahvaltıda tüketilmesi söylendi. İşte sizler için derlediğimiz 14 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2023 Güncelleme 14 Aralık 2023, 06:58
Un şeker beyinden gider: Uzmanlar, beyni günler içinde bitiren besinleri sıraladı

İÇİNDEKİLER

ABD'deki Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada bir grup insana 5 gün boyunca bazı besinlerin kahvaltıda tüketilmesi söylendi. Sonuç olarak deneye katılan ve söylenen besinleri tüketen kişilerin bilişsel fonksiyonlarının zayıflandığı belirlendi.

Uzmanlar, beyni günler içinde bitiren besinleri söyledi: Patlamış mısır, tavuk nugget, bol yağlı kızartmalar, beyaz un, beyaz şeker, cips, tatlandırıcı, tofu, şekerli kahvaltılık gevrek, hazır turşu, işlenmiş somon.



ÇÜRÜKLERE KARABİBER
Mucizevi baharat karabiber, sindirimi destekler. Hazımsızlığı ve gazı engeller. Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Diş çürüklerine karşı korur.



TANSİYONA ÇARE HAVUÇ
A vitamini deposu havuç, anne sütünü artırır. Öksürüğü keser. Akciğer kanserini engeller. Kötü kolesterolü düşürür. Tansiyonu dengeler.



MİGRENİN İLACI NANE
Nane, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara savaş açar. Hazmı kolaylaştırır. Migren ağrılarını dindirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN