Kaygıyı azaltan besinler belli oldu: Uzmandan tüketim zamanına göre öneriler
Uzman Klinik Psikolog Buğra Serdaroğlu, stres ve kaygının yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, ruh halini dengeleyen besinleri ve en etkili oldukları zamanları paylaştı. Yeşil çay, bitter çikolata, yumurta ve badem, serotonin üretimini destekleyerek kaygıyı azaltabiliyor.
Kaygılanmak, hayat kalitemizi düşürüyor. Çocukken yaşanılan negatif olaylar, stres ve büyük korku yaşamamıza sebep olan bir olayla veya durumla karşılaşmak, kaygılanmaya yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Buğra Serdaroğlu, kaygıyı yok eden besinleri sıralıyor ve ne zaman tüketildiğinde daha etkili olabileceğini anlatıyor:
YEŞİL ÇAY: Beyin sağlığını iyileştirir. Dopamin ve serotonin salgılatır. Gece çalışırken içilebilir.
BİTTER ÇİKOLATA: Beyne giden kanı güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Serotonin üretir. Önemli bir görüşmeden önce tüketilebilir.
YUMURTA: Ruh halini dengeler. Stres seviyesini düşürür. Serotonin üretimini artırır. Ruh hali dalgalanması yaşandığında yenilebilir.
BADEM: Magnezyum, çinko, lif ve E vitamini içerir. Sindirim sistemini düzenler. Ruh halini dengeler. Spor yaptıktan sonra alınabilir.